03 / 05 / 2024

TOKİ 50 bin konut kampanyasına 25 bin başvuru geldi!

TOKİ 50 bin konut kampanyasına 25 bin başvuru geldi!

TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konutuna resmen talep yağdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Şu an başvuru sayısı 25 bine ulaştı. Çok güzel bir süreç işliyor" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu 58. Bulvar'da katıldığı Sevgi Yürüyüşü'nde, konuşma yaptı. 

İstanbul'da toplam bin 442 hektar büyüklüğünde 65 riskli alan ilan ettiklerini ifade eden Bakan Kurum, "Bugüne kadar toplamda yaklaşık 34 bin 500 hektar büyüklüğünde tam 20 rezerv alanımızı da belirledik. Hem rezerv hem de riskli alanlarda tespitlerimizi yaptık. 65 bin riskli yapı tespiti üzerinden de çalışmalarımıza başladı. 245 bin bina ve iş yerinin yıkımını da gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

TOKİ 50 bin konut kampanyasına 25 bin başvuru geldi!

Birkaç gün önce 50 bin yeni sosyal konutun tanıtım töreninin yapıldığını anımsatan Kurum, bu konutların 6 bin 300'ünü İstanbul'un 5 değişik noktasında yaptıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sürecin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirten Kurum, "Şu an başvuru sayısı 25 bine ulaştı. Çok güzel bir süreç işliyor. İstanbulumuz için inşallah Zeytinburnu'ndaki kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Kentsel dönüşümde Zeytinburnu'na gelecek olursak, ülkemizin, İstanbul'un, Zeytinburnu'nun geleceği için bu mesele çok önemli. Kentsel dönüşüm elbette bir ilçe belediyesinin altından kalkacağı bir mesele değil. Deprem bizim yadsınamaz bir gerçeğimiz. Zeytinburnu'nun Beştelsiz, Çırpıcı, Seyitnizam, Sümer mahallelerinin yanındayız. Biz bu projeleri inşallah hakkaniyet, sizin rızanız çerçevesinde yürütmek suretiyle bu dönüşüm işini hep birlikte el birliği içinde yapacağız." ifadelerini kullandı. 

10 soruda  TOKİ  50 bin sosyal konut projesi!
 


Geri Dön