28 / 04 / 2024

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 5 yıl gibi kısa sürede 500 bin sosyal konut inşa edecek. Bu kapsamda vatandaşlar, "Kahramanmaraş  TOKİ  konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? gibi sorulara yanıt arıyor. 

TOKİ'DEN 500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

Takvim'de yer alan detaylara göre, 12. Kalkınma Planı kapsamında kentlerdeki barınma problemine sorunsuz çözümler üretilebilmesi için dar ve orta gelirlileri kapsayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2024-2028 senelerinde 500 bin konut inşası yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM'ye sunulan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'nda, kentsel dönüşüm, şehirleşme ve konut ile çevrenin korunmasıyla konulu başlıklar da bulunuyor.

 TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Kalkınma Planı kapsamında, "Afet tehlikesi ve riski altındaki bölgelerde bu bölgelerin dışındaki riskli konutların sağlıklı ve güvenli yaşamayı esas alacak şekilde dönüştürülmesine dair uygulamaları etkinleştirmek ve yaygınlaştırmak" temel amaç olarak belirlendiği kaydedildi.

Hayata geçirilecek plana göre, kentsel dönüşümün şehir estetiğine, dokusuna ve kimliğine uygun, yerinde dönüşüm anlayışıyla değişik kentsel sorunlarla ortaya çıkan ihtiyaçlar göz önünde bulundurulacak ve farklı müdahale türlerini içerecek şekilde bütüncül yaklaşım geliştirilecek.

Yapı stoku ve kentsel altyapı niteliği, mal ve can kaybı açısından afet risk durumu, etkilenen toplumsal güçlükler, nüfus büyüklüğü, finansman gereksinimi gibi faktörler esas alınarak öncelikli dönüşüm alanları belirlenecek.

Plan çerçevesinde taşınmazların gerçek değerleri tespit edilecek ve değer artışlarının kentsel dönüşümde finansman kaynağı olarak kullanılması sağlanacak.

Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki gerçekleşen anlaşmazlıkların daha hızlı çözüme ulaştırılması için ihtisas mahkemeleri oluşturulacak.

 TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

TOKİ KAHRAMANMARAŞ KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN, ŞARTLARI NELER?

KAHRAMANMARAŞ şehrinde bu proje kapsamında kaç konut yapılacağı henüz belli olmadı. Konuya dair resmi açıklama gelir gelmez haberimiz güncellenecektir.

TOKİ Nevşehir projesinde son dakika! 168 konutluk yeni proje için bu tarihe dikkat!

ŞOK 21 Ekim online aktüel ürünleri bugün raflarda! Sinbo Airfryer 1.499 TL'ye satılacak! İşte uygun fiyatlı ürünler...

Altın fiyatları dur durak bilmiyor! 21 Ekim 2023 altın fiyatlarını görenler gözlerine inanamıyor! 


Geri Dön