Toki

TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabilir? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

Milyonlarca kişinin merakla takip ettiği 81 il için dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ sosyal konut projesi detayları netleşmeye başlıyor. Peki TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabillir? Başvuru tarihleri belli oldu mu?  81 ildeki dar gelirli vatandaşlar için inşa edilecek konutların ayrıntıları 13 Eylül tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için zaman daralıyor. 81 ildeki dar gelirli vatandaşlar için inşa edilecek konutların ayrıntıları 13 Eylül tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Peki TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabillir? Başvuru tarihleri belli oldu mu? işte detaylar...

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgiili herkesin merak ettiği TOKİ 81 il TOKi konut projesininin ayrıntılarını açıkladı.

Bakan Kurum, öncelikli olarak proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar vatadaşların TOKİ'ye başvuru yapabileceklerini açıkladı.
30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacağını belirten Bakan Kurum, bunun için bir yaş skalası ve oran belirleyeceklerini söyledi.
 

ÖDEMELER HANE GELİRİNİN YÜZDE 30'UNU AŞMAYACAK

Bakan Murat Kurum "Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" dedi.

DETAYLAR 13 EYLÜL'DE AÇIKLANACAK

Bakan Murat Kurum TOKİ konutları ile ilgili ayrıntıları merak edenler için gece gündüz çalışmaların devam ettiğini belirterek 13 Eylül'de detayların açıklanacağını söyledi.

SOSYAL KONUT PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU MU?

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başvuru tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül tarihinde yapacağı açıklama ile netleşecek.