Toki

TOKİ 81 il projesi için son dakika açıklaması geldi! 81 ildeki ucuz konutların fiyatları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra detayları merakla beklenen konut projesinin fiyatları belli oldu. Peki TOKİ 150 bin konut projesinin fiyatları ne kadar? TOKİ'nin 81 ildeki konutları ne kadardan satılacak?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyuracağı müjde niteliğindeki detayları çok açıklamayan Ömer Bulut konuyla ilgili olarak fiyat bilgilerine değindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” sözleriyle müjdelediği konut projesi ile ilgili hazırlıklar devam ederken, TOKİ Başkanı Ömer Bulut çok önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyuracağı müjde niteliğindeki detayları çok açıklamayan Ömer Bulut konuyla ilgili olarak fiyat bilgilerine değindi.

Peki TOKİ 150 bin konut projesinin fiyatları ne kadar? TOKİ'nin 81 ildeki konutları ne kadardan satılacak?

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a merakla beklenen TOKİ projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TOKİ projeleri ile ilgili bazı açıklamalar yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, hazırlıkları yaptıklarını ve çalışmaları tamamladıklarını dile getirerek, konutlarla beraber sanayi ve arsa üretim şekliyle vatandaşın arsasını edinip kendi konutunu yapmak isterse buna da imkan sağladıklarını kaydetti.  

Merakla beklenen projelerin lansmanını 17 Eylül tarihinde gerçekleştireceklerini kaydeden Ömer Bulut, "Burada sayı da netleşecek. Projenin 5 yıllık hedefi olacak. Konut rakamını söylememiz doğru olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı belki sayıyı biraz daha artıracak" diyerek, artan konut maliyetlerini, enflasyonun konut maliyetine getirecek yükü bertaraf edecek şekilde devletin; vatandaşına ucuz, ulaşılabilir konut sağlamasına yönelik büyük bir hamle olacağını kaydetti.

"ÜÇ YILDA 240 BİN KONUT"

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının önceki dönemde yılda ortalama 40 bin konut ürettiğini, son 3 yılda 70-80 bine çıktığını, 3 yılda 240 bin konut üretildiğini kaydederek,  söz konusu konutların maliyet fiyatlarının çok altında satılacağını söyledi.


"HİÇBİR VATANDAŞ EVSİZ KALMAYANA DEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Hiçbir vatandaşımız evsiz kalmayana dek projeler devam edecek” talimatına da değinen Ömer Bulut, “Vatandaşın ekonomik durumu da belli. Vatandaş konut almak için kendi ekonomisini bize uyduramayacağına göre vatandaşın alım gücüne göre konut fiyatlarını sübvanse etmek bizim görevimiz. Maliyetlerin bir kısmından vazgeçeceğiz" şeklinde konuştu.

 


- Konutların fiyatları, 3 oda 1 salon konutlar için Türkiye genelinde ortalama 800-900 bin TL olacak. Bu fiyatlar biraz daha yukarı çıkabilir.

- Konut vadeleri 10 yıldan başlayıp 15 yıla kadar sürecek. Söz konusu taksitler daha düşük olsun diye vade süreleri bazı projelerde 15 yıldan daha fazla da olabilir. Buna siyasi irade karar verecek.

TOKİ'den ucuz konut bekleyen Diyarbakırlılar dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ İstanbul projesi için tarih belli oldu! O ilçeye 420 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

TOKİ'den Aydınlılara son dakika müjdesi! O 3 ilçeye tam 756 ucuz konut geliyor!