28 / 04 / 2024

TOKİ açıkladı! Adana'da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

TOKİ açıkladı! Adana'da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

2023 senesinden bu zamana herkesin merakla beklediği TOKİ konutları için sevindirici haber Adana'da depremzedeler için yapılan 2+1,3+1 daireler için son günler. 12.500 kalıcı konut ile 2500 köy evi için açıklamalar da peş peşe yapıldı.



Geçtiğimiz sene Şubat ayında meydana gelen deprem felaketinden sonra birçok vatandaş evsiz kalırken sıcak yuvalarına kavuşma hayali kuruyorlar. Şehirlerde çalışmalar devam ederken 12.500 daire için çalışmaların sonuna gelindi. Mart ayında başlayan Ceyhan ilçesindeki 30 blok ve 581 daireden oluşan projede inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 30 bloğun tamamının kaba inşaatı tamamlanırken 6 blokta sahiplerine teslim edilecek hale geldiği kaydedildi. 

DEPREMZEDELER EVLERİNE KAVUŞUYOR

karar.com'da yer alan haber göre;  TOKİ  tarafından yapılan proje doğrultusunda  2+1 daireler için brüt 110,net metrekare belirlenirken 3+1 daireler için brüt 150 net 127 metrekare olacak şekilde çalışmalar tamamlandı. Dairede kullanılan bütün malzemelerin yüzde 100 yerli olduğu bildirilirken Şubat ayında şehir genelinde yapımı tamamlanan bin konutun kura töreninin ardından depremzede vatandaşlara teslim edileceği kaydedildi. 

TOKİ açıkladı! Adana da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

Büyük felaketin yaraları sarılmaya devam ederken kalıcı konut projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, vatandaşların 6 Şubat öncesinde dairelerine oturabileceğini aktardı. İlerleyen günlerde cumhurbaşkanının online katılımı ile gerçekleştirilecek olan çekilişlerin noter huzurunda da yapılacağını ifade eden Karslıoğlu, “Hak sahipleri dairelerini teslim alacaklar. Bu süreç Şubat ayı ile bitmiyor. Bundan sonra neredeyse her ay bir çekiliş sırasına göre herkes dairelerine geçecek” diye konuştu.

11 İLDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Depremin yıl dönümü yaklaşırken 11 şehirde binlerce konut için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Mustafa Karslıoğlu, “Bu ülkemizi ve bizleri gururlandıran bir tablo. Bütün şantiyelerimizde 7 gün 24 saat esasına göre de çalışmalar sürüyor. Halihazırda Ceyhan’da, Yumurtalık, Şambayadı ve Buruk’ta çalışmalar çok yoğun. Her bin konut için bin işçi çalışıyor. Bütün kalemleri göz önüne alırsak bu TOKİ şantiyeleri ülke ekonomimiz içinde önemli. Ekonomiye çok ciddi katkı sağlıyor” ifade etti.

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

TOKİ Şubat 2024 kampanyalarını tek tek duyurdu! Tam 4 bin 800 konutluk 16 yeni proje geliyor! 

Mersin TOKİ mağdurları tek yürek oldu! 5 bin mağdur çözüm bekliyor!

TOKİ'den konut bekleyenlere müjde! Tam 2 bin 200 yeni konut için talep toplanıyor!


Geri Dön