29 / 04 / 2024

TOKİ Ankara Türkkonut toplu konut bölgesindeki 254 konutu satıyor!

TOKİ Ankara Türkkonut toplu konut bölgesindeki 254 konutu satıyor!

TOKİ Ankara Etimesgut Eryaman'daki Türkkonut toplu konut bölgesindeki 254 konutu satıyor...



Verilen ilan şu şekilde;

İdaremizce 1999'da sosyal konut inşası için Eryaman Toplu Konut bölgesinde bulunan 38 bin 414 metrekarelik 46512/1 parsel alanı Türkkonut'a (Türkiye S.S. Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği) tahsis edilmiştir.

Söz konusu alanla ilgili olarak İdaremize ulaştırılan bilgilerden;
Tahsis protokolünde; kooperatif üye sayısının konut sayısına eşit olması gerektiği, arsanın 3. şahıslara devredilemeyeceği, kat karşılığı benzeri usulle inşaat yapılamayacağına dair hükümler olmasına rağmen, Türkkonut (Türkiye S.S. Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği) da arsayı sosyal amaçlı 383 konut yapma şartıyla, üye listesini 325 kişi olarak gösteren S.S.Su Damlası Konut Yapı Kooperatifine tahsis ettiği, Türkkonut (Türkiye S.S. Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği), S.S. Su Damlası Konut Yapı Kooperatifine ve E.S.K. İNşžAAT arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldığı, Üye sayısı 325 olarak gösterilen S.S. Su Damlası Konut Yapı Kooperatifine 254 üyesinin kimlik tespitinin yapılamadığı, E.S.K. İNşžAAT firmasınca 254 konutun satışının yapıldığı ancak 129 kooperatif üyesine ait blokların inşaatının %80 aşamasına getirildiği, Kooperatifçe E.S.K. İNşžAAT firmasının sözleşmesinin fesh ederek, inşaatı tamamlamak üzere EMZ-1 firması ile anlaştığı, EMZ-1 İNşžAAT NAK. TAAH. SAN. TİC. LTD. şžTİ. firmasının da daha önce E.S.K. İNşžAAT firmasının sattığı 254 konutu tekrar satışa koyduğu, dolayısı ile mükerrer satışların olduğu ve her gün yeni mağdurlar oluştuğu anlaşılmaktadır.

Ankara İli, Etimesgut İlçesi 46512/1 parsel no.lu taşınmaz ile ilgili TÜRKKONUT (Türkiye S.S. Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği) tarafından S.S.Su Damlası Konut Yapı Kooperatifine yapılan arsa tahsisi sözleşmeye aykırılık sebebiyle İdaremizce iptal edilmiştir. S.S.Su Damlası Konut Yapı Kooperatifi ile sözleşme yaparak satış yapan müteahhit firmalarca mükerrer satışlar yapıldığı, yapılan satış işlemleri hakkında hukuki incelemelerin başlatıldığı dikkate alınarak vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için SATIşž İLANLARINA İTİBAR ETMEMELERİ ÖNEMLE DUYURULUR.


Geri Dön