Toki

TOKİ arsa kura çekiliş takvimi açıklandı mı? TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek? 

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi devam ederken, TOKİ arsaya başvuru yapanlar, tarih araştırmalarına başladı. Peki, 81 ilde yapılacak olan TOKİ arsa kura çekiliş tarihi açıklandı mı? TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek? 250 bin konutun il il kura çekilişi yapılırken gözler, TOKİ arsa kura çekimi takvimine çevrildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ sosyal konut projesi kura heyecanı devam ederken, TOKİ arsa kura çekimi tarihleri, başvuru yapan milyonlarca vatandaşın gündeminde bulunuyor. 250 bin konutun il il kura çekilişi yapılırken gözler, TOKİ arsa kura çekimi takvimine çevrildi. 

TOKİ ARSA BAŞVURULARI 10 EKİM'DE TAMAMALANDI!

10 Ekim 2022 tarihinde başvuruları başlayan TOKİ arsa başvuruları için son tarih, 7 Kasım olarak belirlenmişti. Ancak süre 15 Kasım'a kadar uzatılmıştı. Peki, 81 ilde yapılacak olan TOKİ arsa kura çekiliş tarihi açıklandı mı? TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek? 

TOKİ ARSA KURA ÇEKİLİŞİ TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

TOKİ arsa kura çekimi tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat bakanlık açıklamasında, Mart 2023 tarihine kadar konut ve arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesinin ve hak sahiplerinin belirlenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

TOKİ KURALARI NASIL ÇEKİLECEK?

TOKİ sosyal konut kura çekimleri il il vatandaşlarla paylaşılmaya devam ediyor. TOKİ kura çekimleri canlı olarak yayınlanıyor. Kura çekilişlerini TOKİ'nin internet sayfasından canlı olarak izleyebilirsiniz. Söz konusu TOKİ kura çekimleri noter huzurunda yapılıyor.

TOKİ ARSA TAKSİTLERİ HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 senede tercihe göre aylık ya da yıllık eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenecek. Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarihtir.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ İSİM LİSTESİ NASIL, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura çekilişi vatandaşlar tarafından merakla takip edilebiliyor. TOKİ kura sonuçları canlı yayın olarak vatandaşlarla paylaşılırken belli olan isim listesi TOKİ resmi sayfası üzerinden sorgulanabiliyor.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADELERİ NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Kurada hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini geri alabilecek.

TOKİ ÜCRET İADESİ NASIL YAPILACAK?

Kurada hak sahibi olamayan vatandaşlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubelerinden ya da ATM'lerinden geri alabilecekler.

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

TOKİ üçüncü etap kura tarihleri peş peşe açıklandı! TOKİ sorgulama ekranı ve 1-7 Aralık il il kura çekiliş takvimi...

Dar gelirliye 1.250 TL ödenecek! Aralık ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Aile Destek parası ne demek?