Kent Haberleri

TOKİ arsa kura tarihleri belli oldu mu? TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek? Başvuru yapanlar hemen bakın!

TOKİ "İlk Evim Arsa" projesi kapsamında kuraların ne zaman çekileceği merak ediliyor. Peki TOKİ arsa kura tarihleri belli oldu mu? TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek? Başvuru yapanlar hemen bakın!  Konut belirleme kuralarının ardından şu an arsa ve iş yeri kuraları araştırılmaya başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından sürdürülen, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde konut kurası Mart'a kadar devam edecek. 

Konut belirleme kuralarının ardından şu an arsa ve iş yeri kuraları araştırılmaya başlandı.

TOKİ arsa başvuruları için 7 Kasım 2022 tarihinde sona eren süreç 15 Kasım 2022'ye kadar uzatılmıştı. Başvurular bu şekilde tamamlandı. 

TOKİ "İlk Evim Arsa" projesi kapsamında kuraların ne zaman çekileceği merak ediliyor. 

Peki TOKİ arsa kura tarihleri belli oldu mu? TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek? Başvuru yapanlar hemen bakın!

TOKİ tarafından satışa sunulan arsaların yüzde 40'ının şehir merkezlerinde, yüzde 60'ının ise ilçelerde yer aldığı belirtilmişti. TOKİ tarafından başlatılan İlk Evim Arsa projesi kapsamında, elektrik, su, doğal gaz alt yapıları ve planları tamamlanmış, inşaata hazır toplamda 29 şehirde 1 milyon konut arsası yer alıyor. 

TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ arsa başvurusu yapan vatandaşlar, son günler sık sık kura tarihlerini araştırıyor. 

TOKİ arsa kura çekiliş tarihleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak kura takviminin yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konu ile ilgili olarak vatandaşlara yayınladığı teşekkür mektubunda "Noter huzurunda ve şeffaf bir şekilde yaptığımız kura çekimlerimizi 2023 Mart ayına kadar tamamlayacak ve 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" diye konuşmuştu.

Bu açıklamanın ardından kura çekilişlerinin Mart'a kadar tamamlanmasının planladığı gündeme geldi. 

TOKİ ARSA ÖDEME PLANI 2023

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 senede tercihe göre aylık ya da yıllık eşit taksitlerle ve faizsiz şekilde ödenecek. 

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedelinin ödenmesinden sonra; borçlanma tarihi ise sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarih olarak belirlendi. 

Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan 1 sene sonra başlayacak. Ödemeler, yıllık taksitler halinde 9 sene ya da 9 eşit taksitle veya aylık taksitler olarak 108 ayda yapılabiliyor. 

TOKİ arsa ödemeleri kapsamında, sözleşme sırasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden yalnızca biri seçilebiliyor.

Altın yeni sahneye bomba gibi girerken asıl şampiyon belli oldu! Buna yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Hemen bakın

2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Bu ay kiralara yüzde kaç zam yapılacak?

Altının 1.450 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanlar resmen zevkten dört köşe oldu! Hemen bakın!

Ünlü ekonomistten dolar için buz kestiren tahmin! Dolar 2023'te ne olacak? Görenin gözleri fal taşı gibi açıldı!