Kent Haberleri

TOKİ arsa satışı başladı mı? TOKİ hangi illerde arsa satışı yapacak? TOKİ arsa ödeme şartları neler?

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 28 ilde toplam 503 adet arsayı satışa çıkaracağını duyurdu. İşte TOKİ arsa başvuru takvimi ve tüm detayları...TOKİ üzerinden açık artırma ile arsa yatırımı yapmak isteyenler TOKİ'nin arsa satacağı illeri sorguluyor

TOKİ 28 ilde arsa satışı gerçekleştireceğini duyurdu. TOKİ üzerinden açık artırma ile arsa yatırımı yapmak isteyenler TOKİ'nin arsa satacağı illeri sorguluyor. TOKİ Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 28 ildeki 503 arsayı açık artırmayla satışa çıkaracak.

TOKİ arsalarını satın almak istenler, "TOKİ açık artırma arsa satışı ne zaman başlayacak? TOKİ arsa satışı peşinat, vade ödeme planı nası olacak?" sorularına yanıt arıyor.

İşte TOKİ arsa satışına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ile İzmir'in de aralarında yer aldığı 28 ildeki 503 arsayı açık artırmayla satışa çıkaracak.

TOKİ ARSA SATIŞI HANGİ İLLERDE YAPILACAK?

TOKİ'den alınan bilgilere kapsamında, muhammen bedeli 11 milyar 270 milyon 290 bin 792 Türk Lirası olan yaklaşık 2 milyon 879 bin 106 metrekare büyüklüğündeki 503 arsa açık artırmayla çıkarılacak.

TOKİ arsa satışı yapılacak iller arasında, "Adana, Aydın, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Elazığ, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Kayseri, Konya, Kütahya, Kocaeli, Muğla, Manisa, Mardin, Mersin, Sivas, Tekirdağ, Osmaniye, Şanlıurfa, Tokat, Van ve Uşak" yer alıyor.

TOKİ AÇIK ARTIRMA ARSA SATIŞ TARİHLERİ NE ZAMAN?

TOKİ arsa açık artırma, 18 Temmuz Salı günü ve 19 Temmuz Çarşamba günü 10.30'da iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilecek. Oturumlar, TOKİ İstanbul Hizmet Binası ile Ankara Çankaya Bilkent Otel'de yapılacak. Ayrıca internetten de "www.emlakmuzayede.com.tr" adresinden teklif verilebilecek.

TOKİ ARSA ÖDEMELERİ NASI YAPILACAK? 

Alıcılar, konut, sanayi, ticaret, turizm tesis alanı ve akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara yüzde 35 peşinat, 48 ay vade ile sahip olabilecek. Öte yandan arsalar KDV'den muaf şekilde satışa sunulacak.

Satışa sunulacak arsalar arasında Adana'da konut, Ankara'da ticaret, konut, özel sağlık tesis alanı, Antalya'da ticaret ve yol alanları ile konut, İzmir'de turizm, günübirlik turizm, sosyal tesis tesis ve konut, İstanbul'da konut, konut dışı kentsel çalışma alanları ve özel sağlık tesis alanları bulunuyor.

Ayrıca Konya'da küçük sanayi tesis alanları ile et ve süt ürünleri entegre tesis alanları, Mersin'de plansız arsalar ile Tekirdağ'da konut alanları, Kocaeli'nde sanayi depolama da satışa sunulacak. Satışa dair detaylı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden ve 0 212 608 15 00 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Dul ve yetim maaşları kaç TL? Temmuz'da dul ve yetim aylığı ne kadar zamlanacak? Bu rakamlara dikkat! 

Tapuda yeni dönem yarın resmen başlıyor! Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Dev bankadan gümüş için yeni tahmin geldi! Gümüş fiyatları tam bu kadar olacak!