Toki

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları bugün sona eriyor! 

TOKİ "İlk Evim Arsa" ve TOKİ "İlk İş Yerim" kampanyasının başvuruları bugün sona eriyor. Kampanya kapsamında satışa sunulan arsaların yüzde 40'ı şehir merkezlerinde yüzde 60'ı ise ilçelerde konumlanıyor. İşte ayrıntılar...  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak, “İlk Evim İlk İşyerim” projesinin sosyal konut ayağının tamamlanmasından sonra “İlk Evim Arsa” ve “İlk İş Yerim” kampanyası için de artık resmen sona gelindi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının "İlk Evim Arsa" ve TOKİ "İlk İş Yerim" kampanyası için başvuru süreci bugün sona eriyor. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak, “İlk Evim İlk İşyerim” projesinin sosyal konut ayağının tamamlanmasından sonra “İlk Evim Arsa” ve “İlk İş Yerim” kampanyası için de artık resmen sona gelindi. 

 

TOKİ arsa ve iş yeri projesi için başvuru tarihi 7 Kasım olarak açıklanmıştı. Ancak daha sonra başvuru süresinin 15 Kasım'a kadar uzatıldığı açıklandı. Kampanya kapsamında satışa sunulan arsaların yüzde 40'ı şehir merkezlerinde yüzde 60'ı ise ilçelerde konumlanıyor. 

İşte TOKİ iş yeri ve arsa başvuruları ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Verilen detaylara göre, TOKİ tarafından, elektrik, su, doğal gaz alt yapıları ve planları tamamlanan ve inşaata hazır olan 29 şehirdeki 1 milyon konut arsası satılacak. 

İş yeri ve arsa başvuruları e-Devlet  ve il merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde ise Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılabiliyor. 

TOKİ ARSA FİYATLARI KAÇ LİRA? TOKİ ARSALARI NE KADAR? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından TOKİ arsa fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasında, planları onaylanmış olan illerde ve ilçelerdeki hak sahibi vatandaşlarımız arsa tapularını aralık'tan itibaren alabileceklerine dikkat çekmişti. Erdoğan, arsaların tapularının tamamının dağıtımının iki senede tamamlanacağını da vurguladı. 

Müstakil parseller 192 bin 500 Türk Lirası'ndan başlayan fiyatlar, 1604 Türk Lirası'ndan başlayan taksitler ve 10 seneye varan vadelerle TOKİ'nin faizsiz ödeme modeliyle satışa sunuldu.

Paylaşılan detaylara göre; hisseli parsellerin ödemesi 112 bin 500 Türk Lirası'ndan ve aylık taksitleri de 937 TL'den başlıyor. 

TOKİ ARSA VE İŞ YERİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? TOKİ ARSA VE İŞ YERİ BAŞVURU 2022 

Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre; TOKİ arsa ve iş yeri başvurularında Türk vatandaşı olunması ve 18 yaşınn tamamlanmış olması öncelikli koşullar arasında bulunuyor. 

Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılan ve inşaat yapmaya hazır toplamda 1 milyon arsa için de ikamet zorunluluğu bulunuyor. 

Bu kapsamda, arsalar için, tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde de o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içerisinde ikamet edilmesi gerekiyor.

Toplamda 50 bin iş yeri verilecek proje kapsamında 28 şehirde 10 bin iş yeri için başvuracakların da projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmaları ya da o il sınırlarında faaliyet gösteriyor olmaları gerekli. 

İş yeri için başvuru yapan vatandaşlarda, Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi, Vergi Levhası, ve e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgelerden birinin olması gerekiyor. 

TOKİ arsa başvurusu yapanların aylık gelir durumu 16 bin Türk Lirası'ndan fazla olmaması gerekiyor. 

TOKİ, Koru Florya'daki 14 rezidans ile Sütlüce'deki 20 konutu satıyor! 120 ay vadeyle 2+1, 3+1 ev fırsatı!

Milyonlarca emekliye promosyon fırsatı! Kasım ayı kampanyaları peş peşe güncellendi! ING, QNB, Akbank, Ziraat...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı kaç TL olacak? Yeni maaşlar bir bir hesaplandı! Şimdi bakın