Toki

TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı?

TOKİ arsa projesine başvuran vatandaşlar, hak sahipliği kazandıkları arsaları nasıl kullanabileceklerini merak ediyor. Peki, TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı? işte detaylar...TOKİ tarafından hak sahipliği kazanan ihtiyaç sahibi ailelere tahsis edilecek olan arsa, 2 yıl içerisinde konuta dönüştürülmek zorunda olacak

TOKİ arsa projesine başvuran vatandaşlar, hak sahipliği kazandıkları arsaları nasıl kullanabileceklerini merak ediyor.

TOKİ tarafından hak sahipliği kazanan ihtiyaç sahibi ailelere tahsis edilecek olan arsa, 2 yıl içerisinde konuta dönüştürülmek zorunda olacak. Tanınan bu iki yıllık süreçte konut olmayan arsalar, TOKİ tarafından geri alınacak.

 Peki, TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı? TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı?

TOKİ tarafından hak sahipliği kazanan kişilere tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2. yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.

İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek (müstakil arsa tahsisi yapılamayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılır.

Gerçekleştirilecek kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları iki yıl içinde bitirmeleri şarttır.

Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder.

Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise yüzde 10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.

TOKİ ARSASINA PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Belirtilen maddeler arasında prefabrik ev inşaatının yapılmayacağına dair herhangi bir bilgi yer almamaktadır.

MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA: DESTEK VERİLECEK

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada ev yapacaklara destek verileceğini söyledi ve "Arsalar teslim edildikten sonra vatandaşımızın 2 yıl içinde inşaatını tamamlamasını öngörüyoruz. Süreçte aksaklıklar yaşanması durumunda vatandaşımıza kolaylık sağlayacağız. Yapım desteği istenmesi halinde TOKİ’miz onlara gerekli desteği sağlayacak. Biz müteahhit ile vatandaşımız arasında bir köprü görevi göreceğiz. TOKİ çoğunlukla birlikte hareket edecek, çoğunluğun yapım desteği istemesi halinde devreye girilecek" dedi.

25 soru 25 cevap! TOKİ hakkında tüm merak edilenler!

TOKİ başvuru nasıl iptal edilir? TOKİ başvuru bedeli iade edilir mi?

Telefon alacaklar hemen baksın! Oppo Reno 5 Lite en uygun fiyata satışa çıktı! İşte 25 Ekim 2022 fiyat listesi…