Toki

TOKİ arsaya başvuran eve de başvurabilir mi?

TOKİ arsa başvuruları devam ediyor. TOKİ arsa almayı düşünenler, TOKİ arsaya başvuran eve de başvurabilir mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte merak edilen o detaylar…TOKİ’nin arsa fırsatından yararlanmak için bazı belli kriterlerin yerine getirilmesi isteniyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak tanıtılan TOKİ İlk Evim kapsamında arsa satışları başladı. TOKİ’nin arsa fırsatından yararlanmak için bazı belli kriterlerin yerine getirilmesi isteniyor.

Peki, TOKİ arsaya başvuran eve de başvurabilir mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte merak edilen o detaylar…

TOKİ ARSA TAPULARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yaptığı açıklamaya göre 350 ile 500 metrekarelik arsalar üzerindeki konutlar brüt olarak en fazla 150 metrekare olacak, zemin artı 4 ve artı 5 katı aşmayacak.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre planları onaylanan, hak sahibi belli olan arsaların tapuları, aralık ayı itibarıyla verilecek.

TOKİ ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERİYOR?

TOKİ arsa başvurularının son başvuru tarihi 7 Kasım 2022 olarak açıklandı.

TOKİ ARSAYA EV YAPMA SÜRESİ VAR MI?

Arsaların altyapı çalışmalarını Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yapacak. Elektrik, su, kanalizasyon, stabilize yol altyapıları 2 senede etaplar halinde tamamlanacak.

Konut için ise 2 sene şartı olacak, iki senede konutu bitiremeyen hak sahiplerinden arsası, ödemiş olduğu paranın yüzde 10'luk kısmı kesilerek geri alınacak.

TOKİ KONUT BAŞVURUSU YAPAN TOKİ ARSAYA BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

Sosyal konut için başvuru yapan vatandaşlar, aynı zamanda kendi evini yapması için tahsis edilecek arsaya da başvuru yapabilecek. Bu sayede dar gelirli vatandaş ev sahibi olabilmek için çifte şans elde etmiş olacak.

Ancak kura sonucu hem sosyal konut hem de arsanın çıkması durumunda vatandaş tek bir hakkını kullanacak.

TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''İLK EVİM PROJESİ kapsamında konut başvurusunda bulunan kişiler İLK EVİM ARSA projesine de başvuruda bulunabilirler. Ancak hem İLK EVİM PROJESİ hem de İLK EVİM ARSA projesi Noter kurası sonucunda asil olmaya hak kazanmaları halinde; bu hak sahipleri İLK EVİM PROJESİ ile İLK EVİM ARSA projesinden sadece birini seçmek zorunda olup seçmedikleri takdirde hak sahipliğinden vazgeçmiş sayılırlar.''

TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı?

İş Bankası duyurdu! Tam bir sene ücretsiz olacak!

TOKİ başvuru nasıl iptal edilir? TOKİ başvuru bedeli iade edilir mi?

25 soru 25 cevap! TOKİ hakkında tüm merak edilenler!