Toki

TOKİ aylık ödeme ne kadar? TOKİ sosyal konut ödemeleri kaç TL?

TOKİ sosyal konutların ödeme şekli her yıl ocak ve temmuz aylarında yapılan memur maaş artış oranına göre değişecektir. Durum böyle olunca vatandaşlar, TOKİ aylık ödemelerinin ne kadar olacağını merak ediyor.Peki “TOKİ aylık ödeme ne kadar? TOKİ sosyal konut ödemeleri kaç TL?” İşte merak edilen detaylar…

TOKİ sosyal konut projelerine başvuru yapanlar, eğer kura sonuçlarında isimleri çıkarsa ayda ne kadar ödeme yapacaklarını bilmek istiyorlar. Peki “TOKİ aylık ödeme ne kadar? TOKİ sosyal konut ödemeleri kaç TL?” İşte merak edilen detaylar…

TOKİ AYLIK ÖDEME NE KADAR?

TOKİ 2+1 konutlar için başlangıç fiyat 608 bin TL olarak belirlendi. Yüzde 10 peşinat ödeyince bu miktar 547 bin 200 TL’ye düşecektir. Bu miktar 240 takside bölündüğünde aylık 2 bin 280 TL gibi bir taksit ortaya çıkıyor. Ocak ile Haziran 2023 dönemindeki 6 ay boyunca hak sahibi bu miktarı ödüyor. Borcu ise 533 bin 250 liraya düşüyor. Ama Temmuz 2023’te bu miktara yüzde 5 artış uygulayınca borç miktarı 560 bin 196 liraya yükseliyor. Yeni taksit miktarı da 2 bin 394 TL oluyor. Hak sahibi 6 ay boyunca ödeme yapmış olmasına rağmen yeni borç miktarı artıyor.

2+1 konut için yıllık enflasyonun yüzde 10 olması halinde toplam ödeme miktarı 1,71 milyon liraya çıkıyor. Bu miktar enflasyon yüzde 15 olduğunu düşünürsek, 3,17 milyona; enflasyon yüzde 20 olursa 6,12 milyona ve yüzde 30 olursa da 24,4 milyona kadar çıkacağı hesaplarla açıklandı.

TOKİ İSTANBUL, İZMİR, ANKARA KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamasına göre; 12 ilin kura çekilişi 10 günden kısa bir sürede noktalanacak. 16 Kasım 2022 tarihinde 22 bin 57 konutun kura çekilişi bitirilecek ve hak sahipleri belli olmuş olacak.

İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekimi ve başvuru sonuçları hakkında henüz bu konuya dair resmi bir açıklama gerçekleşmedi.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN 2022? TOKİ KURA SONUÇLARI 3+1 2022 İSİM LİSTESİ!

İstanbul, Gaziantep, Diyarbakır, Ankara, İzmir illerinde kura tarihleri henüz netlik kazanmadı.

BORCU BİTMEMİŞ TOKİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

Borcu bitmeden konutlar bir başkasına devredilmez, satılmaz. Kira konusu da sıklıkla araştırılıyor. Kiraya vermesinde bir engel söz konusu değildir. Ama TOKİ sosyal konut projelerinde devir hakkı bulunmuyor.

100 metrekare prefabrik ev kaç para?

Maaş promosyonları ne zaman ödenecek?

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?