Toki

TOKİ Başakşehir Kayabaşı'nda evler teslim edilmedi! TOKİ mağdurları konutlarını istiyor! 

TOKİ Başakşehir Kayabaşı'nda Eylül 2023'te teslim edilmesi gereken konutlar hala teslim edilmedi. 2019'da 360 bin TL olan evin şimdi 1.6 milyon TL'ye yükseldiğini belirten mağdurlar, evlerini istiyor. İşte ayrıntılar...

Sağlam, depreme dayanıklı ve güvenli konutlarda oturmak isteyen vatandaşlar, 2019 yılında TOKİ Başakşehir Kayabaşı projesine katıldı.

2019'da TOKİ Başakşehir Kayabaşı projesine katılan yüzlerce kişi mağdur oldu. TOKİ Başakşehir Kayabaşı'nda konutların 2023 Eylül'de teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak henüz vatandaşlar evlerine kavuşamadı. 

NOW Haber'in resmi X sosyal medya hesabından https://x.com/nowhaber aktardığında göre, bir yandan kira ödemek zorunda kalan TOKİ Başakşehir Kayabaşı mağdurlarının, taksitleri de katlandı. 

Mağdurlar, araçlarını bile sattıklarını, şu an kira ödemekte bile zorlandıklarına dikkat çekiyor. Söz konusu mağdurlar arasında şehit ve gazi yakınları da yer alıyor. TOKİ Başakşehir Kayabaşı projesinden hak sahibi olan bir vatandaş, ilk girdiklerinde evlerin satış fiyatının 360 bin TL olduğunu, şu an ise 1 milyon 600 bin TL'ye yükseldiğini belirtti. 

Aktarılan detaylara göre, proje kapsamında 11 aydır inşaat faaliyetleri tamamen durdu. Projede, demirler paslanmaya, betonlar da çürümeye başladı.  

TOKİ Başakşehir Kayabaşı mağdurları, bir an önce evlerine kavuşmak istediklerini, kendilerine kira yardımı gibi desteklerde bulunulmasını talep ettiklerini belirtiyor.

Peki TOKİ'ye başvuranlar bu duruma ne dedi? İşte TOKİ mağdurlarının yorumları...

A101 6 Haziran 2025 Aktüel Kataloğu yayımlandı! A101'de şimdi Ariel, Arzum, Kütahya Porselen ve Kiwi ürünleri indirimde!

Harem Altın fiyatları! Altın almak isteyenler dikkat! Tam altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL? 

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığında tahliye taahhütnamesi ile tahliye detayları! İşte kiracı tahliye taahhütnamesi pdf!