28 / 04 / 2024

TOKİ Başkanı açıkladı: 46 bin deprem konutunun teslimleri başlıyor!

TOKİ Başkanı açıkladı: 46 bin deprem konutunun teslimleri başlıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada sene sonuna kadar 46 bin konutu teslim edeceklerini, diğer konutları da teslim aldıkça hak sahiplerine vereceklerini söyledi.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sene sonuna kadar teslim edileceğini müjdelediği deprem konutlarıyla ilgili detayları  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut anlattı. 

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıklamasında “Biz yalnızca işimizi yapıyoruz. Her eleştiriyi dikkate alıyoruz fakat süreci olumsuz etkileyecek siyasi haksız eleştirilere de kulağımızı tıkıyoruz. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak bütün teknik ekibimizle, müşavirlik elemanlarımızla, ustalarımız, işçilerimizle canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.

İHALELERE TOPLAM 400 FİRMA ÇAĞRILDI

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada deprem bölgesinde 158 ihale gerçekleştirildiğini, 400’ün üzerinde firmanın çağrıldığını, her bir ihaleye 10 ila 20 arasında firma çağrılarak, rekabet sağlandığına değinen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, deprem bölgesinde çalışan 255, Türkiye genelinde ise 900 şantiye olduğunu dile getirdi.

46 BİN KONUT TESLİME HAZIR

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın inşaatı tamamlanmış toplamda 46 bin konutun kabulüne başladığını dile getiren TOKİ Başkanı Bulut, Adıyaman’da, Malatya’da, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Hatay’da kabul aşamasına gelmiş olan konutlar bulunduğunu dile getirdi. 

TOKİ Başkanı açıkladı: 46 bin deprem konutunun teslimleri başlıyor!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı gibi sene sonuna kadar 46 bin konutu teslim edeceklerini, diğer konutları da teslim aldıkça hak sahiplerine vereceklerini söyledi.

Açıklamasında konutların 40 bini katlı, 6 bininin de köy evi olduğunu söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut bunların 40 bin taneisni TOKİ ve Emlak Konut, 6 bin tanesini de ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün teslim edeceğini söyleyen Bulut, "AFAD da süratle bu konutlara yerleşecek hak sahiplerinin kura işlemlerinin hazırlıklarını yürütüyor." dedi.

200 BİN KONUTUN İNŞAATINDA YÜZDE 50-60 SEVİYELERE GELİNDİ


Yaptığı açıklamada sene sonuna kadar teslim edilecek 46 bin konutun dışında 200 binin üzerinde konutun inşaatı da yüzde 50-60 seviyelere geldiğini kaydeden Toplu Konut İdaresi Başkanı Başkanı Bulut, “Kış aylarına girsek de inşaatlara aralıksız devam ediyoruz” dedi.

KENTLER NASIL AYAĞA KALKACAK?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yerinde dönüşümle ilgili hibe ve kredi desteği ile vatandaşa isterse kendi konutunu yapma imkânı da sağlanıyor. Bu tip projelerde imar çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı; belediyelerden ruhsat alma işlemleri de başladı. Yıkılmış olan kent merkezlerinde de bir taraftan Bakanlık koordinasyonunda yerinde dönüşüm çerçevesinde inşaatlar devam ediyor. Molozlar her kentin valiliği uhdesinde süratle kaldırıyor. Yıkılan bölgelerde hibe kredilerle vatandaşın kendi konutunu, işyerini yapabilmesi için çalışmalar yapılıyor.

Başkan Bulut konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Vatandaşların kendi konutunu inşa edebilmesi için Bakanlığımız koordinasyonunda 750 bin TL’si hibe olmak üzere 750 bin lirası kredi; ki bu kredi 2 sene ödemesiz 10 yıl faizsiz vadeli yani bir bakıma hibe gibi, vatandaşımızca karşılanıyor” diye konuştu.

TOKİ Başkanı açıkladı: 46 bin deprem konutunun teslimleri başlıyor!

REZERV ALANLAR KULLANILDI

Yine paylaşılan detaylara göre deprem bölgesindeki inşaat maliyeti 105 milyar dolar şeklinde açıklanmıştı. Vatandaş, devletin sübvanse etmiş olduğu bir bedelle 2 sene ödemesiz, 18 sene vadeyle yapılmış olan konutlara da sahip olacak. Bugüne kadarki inşaatlarda rezerv konut alanları kullanıldı. 680 bin konutla beraber; dükkân, ticari birimler, depo, ahır gibi alanlarla toplamda 850 bin bağımsız bölüm yapılacak.

FAHİŞ FİYATLARA ÖNLEM 

Paylaşılan bilgilere göre deprem bölgesinde fahiş fiyata karşı hükümet, torba yasada bazı caydırıcı düzenlemeler de öngörüyor. Toplu Konut İdaresi Başkanı Başkanı Bulut, bu konuda şöyle konuştu: “Bölgedeki inşaat fiyatlarını, metrekare fiyatlarını minimize etmek için her bir ihalede azami rekabet sağlamak için çok sayıda firmanın yarışmasını sağladık. İşçilik, beton fiyatları ile ilgili olarak fahiş fiyat uygulayanlara yönelik tedbirler de alındı. Agrega ocaklarının yeteri kadar olmadığı bölgelerde yeni agrega ocaklarının açılması sağlandı. Kanuni düzenlemeler, fahiş fiyatın önüne geçilmesine katkı verecek.”

 

TOKİ  Ankara  projesi için düğmeye bastı! 1.012 konutluk yeni proje geliyor!

MHR GYO'dan Ataşehir'e yeni proje!

Depremde bu binaların hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz?


Geri Dön