Toki

TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır? TOKİ başvuru ücreti nereye yatırılır?

TOKİ başvuru süreci devam ederken, bazı sorular yanıtlarını bekliyor. İşte sorulan soruların bazıları!Başvurular devam ederken, henüz başvuru yapmayan vatandaşlar da TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, TOKİ başvuru ücreti nereye yatırılır? sorularını soruyor

TOKİ sosyal konut başvuruları devam ediyor. Başvurular devam ederken, henüz başvuru yapmayan vatandaşlar da TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, TOKİ başvuru ücreti nereye yatırılır? sorularını soruyor.

İşte TOKİ başvuru ücretine dair merak edilen detaylar şunlardır…

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Amacımız, ilk etap konutlarını azami yani 2 yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmek. Hedefimiz tüm il ve ilçelerimizde 2023 ile 2028 arasını kapsayan 5 yıllık gibi bir süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapmak" dedi. Bu bilgilere göre, konut projesinde ilk etap konutlarının 2 yıl içerisinde bitmesi planlanıyor. Projenin de 5 yıl içerisinde tamamlanması düşünülüyor.

Peki, TOKİ ödemesi nasıl, nereden yapılır? TOKİ Halk Bankası, Ziraat 500 TL ödeme nasıl yapılır? İşte merak edilenler…

HALK BANKASI, ZİRAAT BANKASI ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ sosyal konut projesi açıklamalarında 2+1 ve 3+1 konutların aylık ödemeleriyle ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitler ile 240 ay vade ile sahip olabilecekler. Toplam 850 bin liralık 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitler ile 240 ay vadeyle yapılabilecektir" diye konuştu.

Başvuru yapmak isteyen kişiler, Ziraat Bankası üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir. Başvuru için vatandaşlardan istenen belli başlı şartlar vardır. Onlar da şu şekildedir: T.C. vatandaşı olması, Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve yasal sorumlulukları altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi almış olmama, İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması. Ancak Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri hariç tutulmaktadır. Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması, Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir, Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan kişiler başvuruda bulunabilirler.

Sur Yapı tatil evleri Antalya nerede? Sur Yapı tatil evleri nerede yapılacak?

Gayrimenkulü olanlar dikkat! Alım satım süreci değişti! Tapuda yeni dönem başladı! İşte detaylar!

Promosyon ödemelerinde üst üste rekor kırılıyor! Çıta 28 bine ulaştı! Yetişen alıyor! İşte detaylar!