Toki

TOKİ başvuruları başlıyor! 24 ilde ucuz konut fırsatı!

TOKİ’den beklenen gün geldi çattı. TOKİ’nin 24 il için yaptığı ucuz konut satışı başlıyor. İşte detaylar!Bu proje ile 3 bin 151 konut sahiplerini bulacak

TOKİ, 24 il için ucuz konut duyurusunu açıklamıştı. Bu proje ile 3 bin 151 konut sahiplerini bulacak. Bir süredir gündemden düşmeyen proje için sona gelindi. İşte TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ başvuruları nasıl yapılır soruları yanıt buluyor.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’nı gibi şehirlerinde içinde bulunduğu 24 şehirde TOKİ ucuz konut başvuruları başlıyor. İşte 2022 TOKİ başvuru koşulları neler, ucuz konut başvurusuna dair merak edilenler…

TOKİ’nin sunduğu proje ile 24 ilde sahipleri ile buluşturulacak. 3 bin 151 konut için detaylar artık açıklandı. Bu haber sonrası TOKİ ucuz konut başvurularına dair araştırmalar hız kazandı. Toplu Konut İdaresi(TOKİ) dar ve orta gelirli aileler için ucuz konut fırsatı sunmaya devam ediyor.

2022 TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ ucuz konut başvuruları 24 il için başlayacak ve daha sonra kura işlemleri gerçekleşecek. TOKİ başvuruları 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayacak olup TOKİ sosyal konut başvuruları 4 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.

TOKİ UCUZ KONUT BAŞVURU ÖDEME KOŞULLARI NELERDİR?

2+1 ile 3+1 seçenekli dairelerin fiyatları 163 bin liradan başlıyor. Taksitler de 1.442 liradan başlıyor. Ödeme imkanları  ise projeden projeye göre farklılık gösteriyor. Buna göre daireler, yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade satışa çıkarılıyor. Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri ile  kabul edilecek.

2022 TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Konutlara başvuru yapmak için öncelikle vatandaşların 18 yaşını doldurmuş olması ve Türk vatandaşı olması gerekiyor. Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri veya yasal sorumlulukları altında, TC sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması gerekiyor. Daha önce TOKİ'den hiçbir ev almış olmaması gerekiyor.

Togg bünyesinde çalışma imkanı! Togg’dan 6 yeni iş ilanı!

Cumhurbaşkanı açıkladı! KYK kredi faizleri silinecek mi? KYK borçları siliniyor mu?

Türkiye’de hangi elektrikli otomobiller var? Satılan elektrikli otomobiller hangileridir?

 

Kişinin kendisi, eşi ve yasal sorumluluğu altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabiliyor. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılmaktadır.