Toki

TOKİ başvuruları ne zaman açıklanacak? TOKİ 2022 ne zaman açıklanacak?

TOKİ başvuruları gündemden düşmüyor. Bundan dolayı sürekli “TOKİ başvuruları ne zaman açıklanacak? TOKİ 2022 ne zaman açıklanacak?” soruları sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar…Kura çekimi tarihi ise bölüm bölüm yapılacak

TOKİ EV KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2022 TOKİ kura çekimine dair detaylar belli olmaya başladı. Kura çekimi tarihi ise bölüm bölüm yapılacak. TOKİ’nin hayata geçireceği projelerinin sonuçları, kura başvuru işlemlerinin tamamlanmasından hemen sonra Kasım ayında kura çekimi ile netlik kazanacak.

Sosyal konut projesine başvuru yapan milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve büyük ilgi gören Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en detaylı sosyal konut projesinin temel atma süreci başlıyor. Vatandaşların yoğun ilgisi ile 5 milyonu aşan başvurulardan hemen sonra başvuru süreci sonlandığı zaman 25 Ekim 2022'de 17 ilde 5 bin konutun temeli atılıp inşaatlara başlanacak.

Sosyal konut projesine başvuru yapan kişileri ilgilendiren ve büyük ilgi gören Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinin temel atma süreci başlıyor. Vatandaşların yoğun ilgisini gören ve 5 milyonu aşan başvurulardan hemen sonra başvuru süreci sonlandığı zaman 25 Ekim tarihinde 17 ilde 5 bin konutun temeli atılıp hayallerdeki evlerin inşasına başlanacak.

İşte diğer detaylar...

2022 TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 20 ilde 204 iş yerini 1 Eylül ayında açık artırma yöntemi ile satışa çıkardığını duyurdu. İş yeri satın alacak kişiler, yüzde 25, yüzde 50 peşinat ve 120 ay vadeyle iş yerlerine sahip olurken Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sosyal konut projesinde peşinat fiyatları da henüz belli olmadı.

TOKİ BAŞVURUSUNDA DAİRE SEÇİLİYOR MU?

TOKİ sosyal konut başvurular, konut tipi bilindiği üzere 2+1 ve 3+1 konutlar yapılacak ve herhangi bir ayrım olmaksızın, proje kapsamında başvuru yapılacaktır. Daha ayrıntılı bilgi için de hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile netlik kazanacak.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLECEK Mİ?

TOKİ sosyal konut başvuru ücreti olarak 500 TL alınmaktadır. TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM’ler ile de yapılmaktadır.

TOKİ 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını bildirdi. Kura çekilişi 2023 Mart ayında tamamlanacak TOKİ sosyal konut başvuru ücretini yatıran vatandaşlara kura çıkmaması durumunda, 500 lira olan ücret IBAN’a geri ödenebilecek.

Kamu kurumunda işe girmek isteyenler elini çabuk tutsun! Bu fırsatı kaçırmayın! İşte detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Doları olanlar sarsılabilir! Bir anda 12 TL düşürülecek! İşte detaylar!