Toki

TOKİ başvurunda bulunanlar hemen kontrol etsin! Milyonlarca başvuru iptal edildi!

TOKİ vasıtasıyla 250 bin sosyal konut, 100 bin ilk evim arsa ve 10 bin işyeri başvurusu yapanlar için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!250 bin sosyal konut, 100 bin ilk evim arsa ve 10 bin işyeri başvurusu yapan vatandaşlar için önemli bir açıklama geldi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yani TOKİ’nin konut projeleri gündemde yer alıyor. 250 bin sosyal konut, 100 bin ilk evim arsa ve 10 bin işyeri başvurusu yapan vatandaşlar için önemli bir açıklama geldi. O kişilerin başvurusu iptal edildi hemen kontrol etmelisiniz!

İSİM LİSTESİNİ HEMEN SORGULAYIN!

TOKİ başvuru yapan vatandaşlar hemen kontrol etmeli. Milyonlarca başvuru iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa çıkarılan 2023 yılı konut, arsa ve işyeri projesi için açıklama geldi.

Yükselen konut, arsa ve işyeri fiyatları ile kiralık ev fiyatları ile bu yıl milyonlarca vatandaşın başvuru yaptığı dev projede bir çok kişinin başvurusu iptal edildi. Yapılan açıklama ile başvuru sahiplerinin başvurusu onaylanan ve iptal edilen kişilerin belirlenmesi için isim listesini sorgulaması istendi.

TOKİ SOSYAL KONUT, İŞYERİ VE ARSA BAŞVURUSU İPTAL EDİLENLER VE ONAYLANANLAR DUYURULDU!

TOKİ'nin 2023 yılı sosyal konut projesinde ev sahibi, arsa ve işyeri sahibi olmak için başvuru yapan kişiler için kura çekilişi süreci bilindiği üzere Kasım ayı içerisinde başladı. Bu kurada öncelik konutlara verildi, konuttan sonra da arsa ve son etapta ise işyeri sahiplerinin belirlenme işlemi gerçekleşecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile TOKİ 250 bin sosyal konut projesi için başvuru sürecine dair bilgilendirme gerçekleşti. Bakan Murat Kurum daha önce yaptığı açıklama ile hatırlanacağı üzere "İlk Evim projemize milletimiz güvendi ve başvuru yaptı; 1,5 ayda 8 milyon vatandaşımız başvurdu, geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324’e ulaştı! Projemize en çok da “gençlerimiz” ilgi gösterdiğini saptadık. 2 milyon 30 bin 277 gencimizin başvurusu bulunmaktadır. En çok başvuru gelen il İstanbul… 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yükseliyor. 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yükseliyor. Kuralarımızı da bir an önce çekilerek, Mart ayına kadar hepsini tamamlamış olacağız" diyerek 3 milyon kişinin başvurusunun iptal edildiğini açıklamıştı.