Genel

TOKİ, Bitlis'te 400 konutun anahtarını teslim etti!

Tayyip Erdoğan, Bitlis’te Şehir Meydanı ’nda toplu açılış ve TOKİ tarafından yaptırılan 400 konutun anahtar teslim töreninde  Türkiye ’nin bir kez daha sandığa gideceğini anımsatırken şu görüşleri ortaya k

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “seçim sürecini kirletmek için bir takım tezgâhlar devreye sokulmaya başlandı. İşte sokak eylemleri... Siyasiler tarafından, medya tarafından kışkırtılmaya, sırtları sıvazlanarak teşvik edilmeye başlandı” dedi.  Erdoğan, Bitlis’te Şehir Meydanı ’nda toplu açılış ve TOKİ tarafından yaptırılan 400 konutun anahtar teslim töreninde  Türkiye ’nin bir kez daha sandığa gideceğini anımsatırken şu görüşleri ortaya koydu:
“Şimdiden milletin iradesini, Türkiye ’nin tercihini etkilemek, seçim sürecini kirletmek için bir takım tezgâhlar devreye sokulmaya başlandı. İşte sokak eylemleri... Siyasiler tarafından, medya tarafından kışkırtılmaya, sırtları sıvazlanarak teşvik edilmeye başlandı. Ulusal ve uluslararası odaklar, bir takım kirli iftiralarla güya bizi yıpratacakları zannına kapıldı. ”

Musluktan gazoz akıtanlar
Bu ülkenin çok vaatler gördüğünü, kendilerinden önce gelen iktidarların, kaynak göstermeden, proje, plan yapmadan “bol keseden” dağıttıklarını belirten Erdoğan, “Mazotu 1 liraya indiriyorlar mıydı, ne oldu Üniversite sınavını kaldıracaklarını söylüyorlardı, ne oldu Her aileye maaş bağlayacaklardı, ne oldu Hatta öyleleri çıktı ki biraz komik olacak ama ne dediler biliyor musunuz ’biz futbolda ofsaytı kaldıracağız ’ dediler. Hatta daha da ileri gittiler, ’Boğaz Köprüsü ’nün üstüne otobüs durağı yapacağım ’ diyenler oldu. ’Her eve şebeke bağlayıp, musluklardan gazoz akıtacağım ’ diyeler çıktı. Bunlar ciddi, belgelerle, kaynaklarla söylüyorum. ”
Daha sonra sözü öğrenci eylemlerine getiren Erdoğan şöyle devam etti:
“Bu kadar fazla yumurtan varsa git fakir fukaraya dağıt, git omlet yap ye. Yazıktır. Ama düzelecek merak etmeyin. Bunlara fazla kulak asmayın. Bunların yandaş medyası var, öğrenciler üzerinden, polise saldırma üzerinden aslında bize saldırıyorlar. Bunların derdi bu... Benim ülkemde üniversite gençliği onlar değil. Demokrasiyi konuşur, özgürlükleri konuşur, hukuku konuşur, adaleti konuşur, araştırır. Üniversite gençliği bu. Biz de oralardan geçtik ama biz molotof kokteyli atmadık, taş atmadık, kasatura sallamadık. Biz sadece, ’müsademe-i efkardan barika-i hakikat doğar’ dedik ve fikri tartışmalarla sürecimizi işlettik.”

Senin adın karın doyurmaz
Erdoğan daha sonra sözü “Benim adım Kemal, Erdoğan değil” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na getirerek şöyle konuştu:
“Kaynağın ne, planın ne, projen ne diye sorunca bize diyor ki ’İktidara gelelim ondan sonra görürsünüz’. Bunları sorunca bize diyor ki; ‘Benim ismim, şu’. Biz sana ismini sormadık ki, onu biliyoruz, planın, projen, kaynağın ne onu söyle, yok söylemiyor. ‘Benim adım, şu’ Sürekli adını söylüyor. Senin adın karın doyurmaz, vaat karın doyurmaz, umut tacirliği karın doyurmaz, millet popülizmden yıllar boyunca yaka silkti. Böyle uçuk vaatlere de asla prim vermeyecek, yeni maceralara fırsat tanımayacak. Ben buna inanıyorum.”

Hz.Hüseyin’i şehit edenler
Erdoğan daha önceki belediyeyi ziyaretinde ise sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada da şu görüşleri ortaya koydu:
“Hz. Hüseyin, kendisinin Müslüman olduğunu iddia edenler tarafından şehit edildi. İşte burası çok manidar. Bizim önümüzde Kerbela gibi bir örnek, bir acı olay varken, hâlâ neden canlara kıyılıyor Gençlerin ölümünü neyle izah edeceksiniz Bu gençlerimizi şehit edenleri, bu zihniyeti çekin bir kenara, sorun kendilerine; onlar da sizin, bizim yanımızda aynen bu ifadeleri kullanacaklardır, ’Biz Müslümanız ’. Peki nasıl bu cana kıydın, nasıl şehit ettin İşte burası manidar.”

Tahir-i Kürdi’den Said-i Nursi’ye
Erdoğan, konuşmasında, Bitlis’in ortak tarihin, ortak medeniyetin, aynı zamanda kardeşliğin abide şehirlerinden biri olduğunu belirterek şöyle dedi: “Mevlana Abdürrahim Bitlisi ’den (Mantık kitabı İslam alimleri arasında ünlü), astronomiye yön vermiş ilim adamı Fahrettin Ahlati’ye, Şeyh Tahir-i Kürdi’den (yaşadığı zaman kesin olarak bilinmeyen mezarı Bitlis’te bulunuyor), Mevlana İdris-i Bitlisi’ye (1400’lerin sonunda yaşamış, yazdığı Tebrikname ile 2. Beyazıd’ın gözüne girdi), Müştak Baba’dan (müziğin hastalıklara iyi geldiğini 1800’lü yıllarda söyler), Bitlis’in Nurs Köyü’nde doğmuş Bediuzzaman Said-i Nursi’ye kadar nice büyük Bitlisli zatı bu vesileyle bir kez daha rahmetle yad ediyorum” dedi.
Milliyet

Basında yer alan diğer haberler:

Bizden fabrika beklemeyin

Erdoğan, işsizlik ve yoksulluğun kol gezdiği Bitlis'te, 'Devlet yol yapar, su getirir ama üretime, istihdama karışmaz' dedi

TOKİ konutlarının teslim töreni için Bitlis'e giden Başbakan, sabah sivil toplum örgütleri ile bir toplantı düzenledi. Sözlerine, 'Şeyh Tahiri Kürdi'den Saidi Nursi'ye, nice büyük Bitlisli zatı rahmetle yad ederek' başlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

O İŞLER ESKİDENDİ

ArtIk her şeyin devletten beklendiği dönem geride kalmıştır. Her türlü sorunu devletin gelip çözmesini beklemek bugünün dünyasına, küreselleşmeye artık uygun düşmüyor. Elbette devlet yatırım yapacak, okul yapacak, yol yapacak, su getirecek.

YOKSA GERİYE DÖNERİZ

Ancak, hükümetin gelip buraya fabrika açmasını hiç kimse beklemesin. Eğer Ankara buraya fabrika açarsa, üretime, istihdama karışırsa, o zaman 50 yıl, 100 yıl öncesine döneriz. Biz yatırım ortamını iyileştiririz. Fabrikayı Bitlisli işadamları açar.
Güneş