Genel

TOKİ Bursa Çekirge'ye otel yapacak!

Bursa Tabip Odası, Dörtçelik Çocuk Hastanesinin birimi olarak faaliyet gösteren Çekirge Çocuk Hastanesinin kapatılacağı iddiasıyla protesto yürüyüşü gerçekleştirdi

Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala, Setbaşı Köprüsü'nde toplanarak Atatürk Anıtına kadar yürüyen, aralarında sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu grup adına açıklama yaptı. Pala, uzun yıllardır Bursa'da çocuklara hizmet veren tek hastane olan Çekirge Çocuk Hastanesinin bir süre önce kapatılarak, yeni açılan Dörtçelik Çocuk Hastanesine bağlı bir birime dönüştürüldüğünü söyledi.

Bursa Tabip Odası olarak bu duruma karşı çıktıklarını anlatan Pala, şöyle konuştu; "Çekirge'deki bir hastanenin kapatılması, eninde sonunda o binanın boşaltılması anlamına geliyordu. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine bağlı çocuk hastanesi biriminin açılmasıyla o binadaki yataklı tedavinin tamamen sona erdirileceği, ardından da polikliniklerin kapatılacağı, oraya TOKİ tarafından otel ya da başka bir projenin hazırlandığı duyumlarını aldık. Bursa'da 2,5 milyon kişi yaşıyor ve her 3 kişiden birisi çocuk. Kent merkezinde yaşayan 250 bin çocuk, hastalandıklarında ya kentin en batısındaki Dörtçelik Çocuk Hastanesine ya da en doğusundaki Şevket Yılmaz Hastanesine gitmek zorunda kalacak. Bu çocukların sağlık hizmetlerine erişmesiyle ilgili ciddi bir sorun oluşturabilir. Bu nedenle hastanemiz kapatılmasın istiyoruz."

Pala, binanın yıkılarak, deprem yönetmeliklerine uygun, yeniden çocukların faydalanacağı bir hastaneye dönüştürülmesini istediklerini dile getirerek, hastanenin durumuyla ilgili yetkilerden bir açıklama yapmalarını beklediklerini bildirdi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
AA