27 / 04 / 2024

TOKİ Bursa Karacabey'de kuralar çekildi

TOKİ Bursa Karacabey'de kuralar çekildi

Bursa'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)tarafından Karacabey ilçesinde yoksul grubu için yaptırılan 36 konutun "Konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları" çekildi.



Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu'nda, Bursa 22'nci Noteri huzurunda 36 konut için yapılan çekilişe 41'i özürlü toplam 421 başvuru sahibi katıldı.

İlk olarak 3 engelli kontenjanının belirlendiği çekilişte, daha sonra diğer talihliler belirlendi. Konut almaya hak kazananlar sevinirken, kurada adı çıkmayanların üzüldüğü gözlendi.

Çekilişte ismi ilk okunan inşaat işçisi ve 3 çocuk babası Hüseyin Pekgöz (37) çok mutlu olduğunu söyledi. Kura çekimine umutsuz geldiğini ve bu nedenle salona eşini getirmediğini ifade eden Pekgöz, "Ömrüm kira ödemekle geçmişti.

İnşallah artık ev sahibi olacağım. Mudanya'da oturuyordum ancak evler Karacabey'de yapılacağı için evimi oraya taşıyacağım" dedi.

Yedek listede 14'üncü sırada yer alan 7 çocuk sahibi Hüsniye Vatansever (51) ise, "Bir senedir eşim çalışmıyor. Ben de temizlik işleri yapıyorum. İnşallah bana da ev çıkar" diyerek göz yaşlarını tutamadı.

Çekilişte ev sahibi olamayan bazı vatandaşlar, ismi okunan çok sayıda kişinin salonda bulunmadığını, bu durumun şüphe verici olduğunu öne sürerek, çekilişin yeniden yapılması gerektiğini savundu. Bazı vatandaşlar da ellerindeki başvuru belgelerini yırttı.

(Kura sonuçlarının tam lisesi Türkiye'nin bir numaralı emlak haber sitesi olan www.emlakkulisi.com ' da olacak.


Geri Dön