30 / 04 / 2024

TOKİ, çanakkale'ye de Biga'ya da konut yapıyor!

TOKİ, çanakkale'ye de Biga'ya da konut yapıyor!

Bakan Ergün, 'Toplu Konut İdaremiz sadece Ankara 'ya değil, aynı zamanda çanakkale 'ye de Biga 'ya da konutlar yapıyor. Hükümet olarak bu ülkedeyaşayan herkesin bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyacağı bir ortamı oluşturmanın derdini taşıyoruz' dedi



 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 'Güçlü bir Türkiye sadece bizim değil, aslında bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu bir Türkiye 'dir' dedi.

Bakan Ergün, çanakkale 'nin Biga ilçesindeki kapalı pazar yerinde düzenlenen Biga Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Ticaret ve Sanayi Festivalinin açılışında yaptığı konuşmada, bu organizasyonların Biga 'nın nasıl bir heyecana, enerjiye sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Biga 'nın bu heyecanına tanık ve aynı zamanda da ortak olmaktan dolayı kendisinin de büyük bir sevinç ve heyecan duyduğunu dile getiren Ergün, 'Bu fuara katılan tüm dostlarımızı, firmaları emeklerinden, çalışmalarından ve alın terlerinden dolayı tebrik etmek istiyorum. Bu ülke için üreten, istihdam oluşturan ve daha sonra da vergisini eksiksiz olarak ödeyen tüm sanayi ve ticaret erbabını da bu vesile ile kutlamak, tebrik etmek istiyorum' dedi.

Türkiye 'nin son 9 yılda ekonomik ve sosyal birçok sorununu çözüme kavuşturduğunu ve hızlı bir yükseliş dönemine girdiğini vurgulayan Ergün, şöyle devam etti:

'Bugün hangi alana bakarsak bakılım, geçmişten çok daha iyi, çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız. Türkiye adeta mazisini, gücünü, kapasitesini yeniden hatırladı ve gelecek için çok önemli hedefler belirlemeye başladı. İnşallah 2023 Türkiye 'si dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı başarmış, muhteşem bir Türkiye olacaktır. Bu hedefe kadını, erkeği, genci, yaşlısı bütün milletimizle birlikte çalışarak, omuz omuza vererek ulaşacağız. Bu hedefe, doğusuyla, batısıyla, kentiyle, köyüyle bütün ülke genelinde başarıyı yakalayarak ulaşacağız. Sadece İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerin kalkınması, sadece bu şehirlerin zenginleşmesi bizim için yeterli değildir. Batman 'ın, Aydın 'ın, Yozgat 'ın, çanakkale 'nin, Biga 'nın da aynı şekilde gelişmesine, kalkınmasına, mağrur hale gelmesine önem vermeliyiz, önem veriyoruz.

Mesela Toplu Konut İdaremiz sadece  Ankara  'ya değil, aynı zamanda çanakkale 'ye de Biga 'ya da konutlar yapıyor. Hükümet olarak bu ülkede yaşayan herkesin bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyacağı bir ortamı oluşturmanın derdini biz taşıyoruz.'

'GÜçLÜ BİR TÜRKİYE, DÜNYANIN İHTİYAç DUYDUĞU BİR TÜRKİYE 'DİR'

Ergün, son 9 yılda çok büyük başarılara imza atılsa da ulaşılan sviyenin henüz yeterli olmadığına işaret ederek, şunları söyledi: 'Daha alacağımız çok yol vardır, almamız gereken çok yol vardır. Bizim şehirlerimiz, bizim insanımız her alanda ve her anlamda çok daha kaliteli bir hayat tarzı sürmeye, hayatın kalitesini artırmaya fazlasıyla ihtiyaç duymakta ve bunu da fazlasıyla hak etmektedir. 13 bin 500 kilometre duble yol, bölünmüş yol yaptık, ama daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Ankara 'yı Eskişehir ve Konya 'ya hızlı tren hatlarıyla bağladık ama daha Edirne 'yi Kars 'a,  İzmir  'i Ankara 'ya, İstanbul 'u Mersin 'e yeni hızlı tren hatlarıyla bağlamamız gerekiyor. Bugüne kadar Toplu Konut İdaresi eliyle 500 bine yakın konut ürettik ancak bir o kadar daha üretmemiz gerekiyor. İhracatımızı 36 milyar dolardan 130 milyar dolar seviyelerine çıkardık, ancak bunu 2023 yılına kadar 500 milyar dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızın sahip olduğu bu heyecan ve kararlılıkla çok daha güzel ve güçlü Türkiye 'yi inşa edeceğimize yürekten inanıyoruz. İşte bu festivalde rastladığımız coşku dahi, heyecan dahi Bigalıların nasıl büyük bir üretim heyecanı taşıdıklarını, nasıl bir kalkınma heyecanı taşıdıklarını bize gösteriyor. Bunun örneklerini ülkemizin her yerinde her şehrinde görmek gelecek adına umutlarımızı artırmaktadır.'

AA




Fuarın açılışını yapan Bakan Ergün, Biga 'da vergi sıralamasında ilk 10 'a girenlere plaket sundu. Bakan Ergün 'e çeşitli hediyelerin yanı sıra kıspet verildi. Daha sonra stantları gezen Ergün, esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti. Doğtaş Mobilya Fabrikasını da ziyaret eden Nihat Ergün, firmanın yönetim kurulu başkanı Davut Doğan 'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

AA

 


Geri Dön