Toki

TOKİ çıkmayan parasını ne zaman alacak 2022? TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?

TOKİ’nin kuralarında ismi çıkmayan vatandaşlar, başvuru paralarını nasıl geri alabileceklerini araştırıyor. İşte “TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?” sorusunun araştırılan yanıtı! TOKİ EVLERİNİ KİRAYA VERMEK YASAK MI? TOKİ konutlarının kiraya verilmesinde bir engel söz konusu değildir

TOKİ KAÇ AY ÖDEME?

TOKİ'nin yayınladığı duyuruya göre, hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satışa sunulacaktır.

TOKİ EVLERİNİ KİRAYA VERMEK YASAK MI?

TOKİ konutlarının kiraya verilmesinde bir engel söz konusu değildir. Ancak sosyal konut projelerinde devir hakkı bulunmamaktadır.

İşte TOKİ başvuru parasının iadesine dair merak edilenler…

TOKİ ÇIKMAYAN PARASINI NE ZAMAN ALACAK 2022? TOKİ İÇİN YATIRILAN 500 TL GERİ ALINIR MI?

TOKİ TOKİ'nin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre; Başvuru bedeli 500 lira kuradan önce yatırıldı ancak kurada hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren yani beş iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alınabilirler.

TOKİ İSTANBUL BAŞAKŞEHİR KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiler ışığında; İlk Evim İlk İş Yerim projesinin İstanbul ayağındaki ilk kura çekilişleri Tuzla için düzenleniyor. İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki'nde inşa edilecek 508 adet konutta kura çekilişi için tarih 30 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 11.00 olarak açıklandı. Ama Başakşehir'de inşa edilecek konutlarda kura çekimi için henüz resmi bir tarih verilmedi.

TOKİ SÖZLEŞMENİN FEHİ HALİNDE TAKSİTLER İADE EDİLİR Mİ?

TOKİ sözleşmenin herhangi bir nedenle iptali halinde ödenen taksitler geri alınabilir mi? sorusu şu sıralarda sık sık sorulmaktadır. TOKİ sözleşmenin feshi halinde başvuru bedeli, peşinat ve taksitler; masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilmektedir.

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

TOKİ sorgulama işlemi e-devlet üzerinden giriş yapılarak yapılıyor. Sisteme giriş yaptıktan hemen sonra arama butonuna “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)” yazılır ve bu sayfaya girilir. Oradan da konut başvurusu seçilir. Karşınıza çıkan sayfada başvuru bilgilendirme formunu göreceksiniz, bu form okunduktan sonra “Devam et” butonuna tıklanır. Sonra da gelen sayfada bulunuyorsa mevcut başvurular görülebilir.

Altın zincirlerini kırdı! Dört nala geliyor! İslam Memiş’ten rekor açıklama geldi!

İstanbul TOKİ kura tarihleri! Esenler TOKİ çekiliş ne zaman başlayacak? İstanbul TOKİ çekilişi ne zaman?