Toki

TOKİ duyurdu! 24 İlde 244 işyeri satılığa çıktı! Yetişen alıyor! İşte detaylar!

TOKİ 24 ilde 244 iş yerini satılığa çıkardığını duyurdu. İşte işyeri sahip olmak isteyenleri ilgilendiren bu haberin detayları!gov

İlan. gov. tr'de yer alan ilanda yer alan bilgiye göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 24 ilde 244 iş yerini açık artırma ile satışa çıkardı.

İşte haberin detayları…

TOKİ, 24 ilde 244 iş yerini satışa çıkardığını açıkladı. İş yerleri ihale ile sahiplerini bulacak. İhaleye salon katılımı, TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu Küçükçekmece, İstanbul ve Bilkent Otel ve Konferans Merkezi Bilkent Çankaya, Ankara adreslerinde yapılacak.

Açık artırma toplantısına katılacak gerçek ya da tüzel kişilerin, toplantı öncesinde T. Halk Bankası A.Ş’nin tüm şubelerine katılım teminatı yatırmaları gerekmektedir. Satın alınmak istenilen taşınmaz adedi kadar teminat yatırılması gerekiyor ve her lot için yatırılması gerekli teminat tutarı Satış Şartnamesi'nin 3.maddesinde ve her lot'un lot detayında mevcuttur. İnternet katılımı 26.12.2022 Saat: 11:00 itibari ile sonlanmaktadır.

TOKİ BEKARA EV VERİYOR MU?

Evli veyahut bekar olan tüm gençler yaş aralığı 18 ile 30 arası olarak belirlenmiştir. Gençler, 50 bin sosyal konut genç kontenjanına başvuruda bulunabilirler. Bunun yanında 16 bin ya da 18 bin gelir kriterinin altında geliri olanlar TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilirler.

TOKİ PEŞİNAT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Peşinatlar sözleşme aşamasında tahsil edilmektedir. Taksit ödemeleri de sözleşmeyi takip eden ay başlayacak. Hak sahiplerine farklı vade imkanları var mı? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. TOKİ sosyal konut kurasında ismi çıkarak, hak sahibi olanlar, vade sayılarını kendi ödeme güçlerine göre en fazla 240 ay olmak üzere düzenlenebilmektedir.

TOKİ KURA ÇIKANLAR NE YAPACAK?

TOKİ kura çekilişinde adı çıkan kişiler, e-devlet sistemi üzerinden ya da SMS ile bilgilendirme mesajı alacaklardır. TOKİ çekilişinde ismi çıkanlar ilk olarak sözleşme imzalar, hemen sonrasında da belirlenen tarihlerde TOKİ konut peşinatı olan yüzde 10'luk kısmı bankaya yatırılıp ve konut projelerinde hak sahipleri sözleşme imzalandıktan hemen sonra borçları bitene kadar devir işlemi gerçekleşmeyecektir.

Yapı Kredili olanlar yaşadı! Bu kampanya ile 20.000 TL sahibi olun! İşte detaylar!

TOKİ peşinat ne zaman ödenecek? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

ÖTV indirimi bu sefer güldürmedi! Peugeot güncel fiyatları ile kafaları karıştırdı!