Toki

TOKİ duyurdu! KDV’den muaf tutulacak! Tek başvuru yetiyor! İşte detaylar!

TOKİ konut satışlarından sonra arsa satışları da sorgulanıyor. Şu sıralarda gerçekleşen konut kura çekilişlerinden sonra arsa çekilişlerine ağırlık verilecek. TOKİ arsa çekilişleri başlamadan vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. İşte detaylar! İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 51 şehirdeki 510 arsa açık açıklama yapan TOKİ, arsaların açık artırma yolu ile satılacağını kaydetti

TOKİ’den 51 şehirdeki 510 arsa için önemli duyuruda bulundu. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 51 şehirdeki 510 arsa açık açıklama yapan TOKİ, arsaların açık artırma yolu ile satılacağını kaydetti.

İşte TOKİ arsa çekilişlerine dair detaylar!

ARSALAR 25 PEŞİNAT İLE 48 AY VADE İLE SAHİPLERİNİ BULACAK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 51 ildeki 510 arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Buna göre 51 ilde 510 arsa açık artırma yöntemi ile sahiplerini bulacak. Arsalar için açık artırma, 21-23 Aralık'ta yapılacak. Konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, günübirlik tesis, oto galericiler sitesi, termal turizm, depolama alanı, kırsal yerleşim ve plansız olarak arsalara yüzde 25 peşinat, 48 ay vade ile satışa çıkacak.

TOKİ'den öğrenilen bilgiye göre 12 milyon 860 bin 274 metrekare büyüklüğündeki 510 arsanın muhammen bedeli 5 milyar 606 milyon 263 bin 159 lira değerinde.

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova ve Yozgat'ta bulunan arsalar açık artırmada satılacak.

KDV'DEN MUAF TUTULACAK!

İhale yolu ile alıma katılacaklar, konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, günübirlik tesis, oto galericiler sitesi, termal turizm, depolama alanı, kırsal yerleşim ve plansız niteliğindeki arsalara, yüzde 25 peşinat, 48 ay vade ile satın alınabilecek. Buna ek olarak arsalar KDV'den muaf şekilde satılacak.

Satışa sunulan arsaların içinde Ankara Çankaya'da konut ve ticaret, Polatlı'da plansız arsalar, Antalya'da konut ile ticaret, imalathane alanları, Eskişehir'de termal turizm tesis alanları, İzmir'de sanayi, konut alanı, tarım ve ticaret alanları da yer alıyor.

Hangi banka ne kadar maaş promosyonu veriyor? Yapı Kredi promosyon ücreti ne kadar?

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?