01 / 09 / 2024

TOKİ eğitime de el attı

TOKİ eğitime de el attı

TOKİ gecekonduya kazma vurdu yüzde 15 okuma yazma bilmeyen çıktı...



Ankara'nın ortası sayılabilecek Aktaş Mahallesi'nde  TOKİ  tarafından konut sahibi yapılan düşük gelir grubundaki vatandaşlarda, okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 15 çıktı.

Bilkent Üniversitesi öğrencileri, "TOKİ'nin Kurumsal İletişimi" projesi hazırlayarak TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı toplantıda, TOKİ uzmanlarına sundu.

EĞİTİM EVLERİ ÖNERİSİ

Öğrencilerden Deniz Hoca, Aktaş Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen TOKİ konutlarında yaşayan 100 kişi üzerinde bir anket yaparak yüzde 15 okuma yazma bilgisizliği, yüzde 75 işsizlik saptadı. Ankete katılanlar, bir eğitim evinin faaliyete geçmesinin kendilerine çok faydalı olacağını belirttiler.

Deniz Hoca bunun üzerine bir sosyal sorumluluk projesi olarak "TOKİ Eğitim Evleri" modelini hazırladı. Proje belgesinde, Eğitim Evleri'nde okuma yazma kursunun yanı sıra ev ekonomisi, kişisel gelişim, meslek edindirme ve beceri kursları düzenlenmesinin, bu insanların ekonomik şartlarının iyileştirilmesi açısından önem taşıdığı vurgulandı.

ŞIRNAK'A 700 KONUT

Bu arada Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü arazisinin İl Özel İdaresince TOKİ'ye satıldığını belirten Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, TOKİ'nin 700 adet konut yapacağını bildirdi.

TRABZON'DA DÖNÜŞÜM

Bu arada TOKİ Trabzon'un Zagnos-Tabakhane semtinde kentsel dönüşüm projesi etaplar halinde devam ediyor. Kentin tarihi merkezi olan Ortahisar Mahallesi'ndeki Zağnos vadisinde başlayan çalışma Tabakhane bölgesi ile devam edecek. TOKİ'den yapılan açıklamada yaklaşık 150 bin 196 metrekarelik alanda halen 243 adet bina ve 782 adet bağımsız bölüm bulunduğu belirtildi.

Bugün

Geri Dön