06 / 05 / 2024

TOKİ Erciş Camii ibadete açıldı!

TOKİ Erciş Camii ibadete açıldı!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 10 milyon liraya yaptırılan 2 bin 500 kişilik cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.



ESKİ BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, "Dini hayat, dinimiz bizim için en önemli birleştirici unsurdur. Bizii birleştiren en fazla dinimizdir. Fitneye, bölücülüğe, her türlü ırkçılığa karşı bizi bir tutan, birlikte tutan bağımız inancımız ve dinimizdir" dedi. Atalay, 23 Ekim 2011'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkılan Karayusufpaşa Camisi'nin yerine yaptırılan caminin açılış törenine katıldı. 


CAMİ 2 BİN 500 KİŞİLİK 

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 10 milyon liraya yaptırılan 2 bin 500 kişilik caminin ibadete açıldığını belirten Atalay, çok hayırlı bir vesileyle Erciş'te bir araya geldiklerini ifade etti. Açılışını gerçekleştirdikleri caminin çok büyük bir eser olduğunu, cuma günü hizmete açılmasının da ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Beşir Atalay. Erciş halkının dini hayata büyük önem verdiğini kaydetti. Atalay, konuşmanın ardından açılışı gerçekleştirilen camide cuma namazı kıldı. Törende, Vali İbrahim Taşyapan, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve AK Parti Van milletvekili adayları da yer aldı. 


Yeni Akit


Geri Dön