Kim Kimdir?

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü kuraları çekildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Eskişehir'de yoksul vatandaşlar için yaptırdığı 928 konutun sahipleri, kurayla belirlendi

Atatürk Spor Salonundaki kuraya katılıp ev sahibi olmaya hak kazananların birçoğu, mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. TOKİ'nin yaptığı 928 konut için, 272'si engelli olmak üzere toplam 4 bin 698 kişi başvuru yaptı. Kura çekimleri, öncelikle üç engelli vatandaşın belirlenmesi için yapıldı. Daha önce beş kez TOKİ'den ev almak için başvuru yapıp kura çekimlerine katılan Hüseyin Kahraman (67), sonunda ev sahibi oldu. Tüm çabalarına rağmen 25 yıldır ev sahibi olamayan Aysel Zarif (45), kurada adının çıktığını öğrenince gözyaşlarına hakim olmadı.

Görme engelli Ayşe Gökçekuyu da (52) oğlu Mehmet Gökçekuyu ile geldiği kura çekimlerinde kendisine ev çıktığını öğrenince mutluluğunu oğluyla paylaştı. Temmuz ayında dünyaevine girmeyi planlayan Fatma Gener (32), kura çekimi sonunda kendisine ev çıkmasının ardından ailesi ve nişanlısını telefonla arayıp mutluluğunu paylaştı. İstimlak nedeniyle evini kaybeden Ümit Akçay da (65) ev sahibi olanlar arasındaydı. Akçay, kura çekimi ardından görevli çevik kuvvet polisinden telefonunu isteyip, oğlu Aydın Akçay'ı aradı ve ev sahibi olduklarını bildirdi. Rüyasında anahtar görüp kura çekimlerine katılan Hatice Palanlı da (26) ev sahibi oldu. Palanlı, isminin okunmasını ardından dua ederek gözyaşı döktü. Bu arada, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile isim benzerliği olan bir kişinin adının okunmasıyla salonda gülüşmeler duyuldu.

100 TL taksitler konut

Proje kapsamında 45 metrekare büyüklüğünde inşa edilecek konutlar, bir oda bir salondan oluşacak. Konutlar, peşinatsız, 20 yıl vadeyle ve 100 lira aylık taksitlerle satılacak, inşaatın başlamasından 30 ay sonra teslim edilecek. (AA)

Kura sonuçlarının tam listesi için tıklayınız!