28 / 04 / 2024

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

TOKİ Eskişehir mağdurları ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'den konut teslimlerinde ve ödemelerde yaşanan sorunlarla ilgili son dakika açıklamaları geldi. İşte o açıklamalar...



Eskişehir’de Ulus Anıtı önünde  TOKİ  mağdurları bir araya geldi ve taleplerini tek tek açıkladı. Ayrıca, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de TOKİ mağdurları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Jale Nur Süllü, konuya ilişkin açıklamasında "CHP Grup Başkanvekilimiz Gökhan Günaydın, Milletvekili yol arkadaşlarım ve İl Başkanımız Av. Talat Yalaz ile TOKİ mağdurlarımızla bir araya geldik" ifadelerini kullandı. 

Eskişehirnet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin TOKİ'den sorumlu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un verdikleri sözleri tutmadıklarını dile getiren Süllü, hak sahibi vatandaşların mağdur edildiğine, konutların 4 senedir hak sahiplerine teslim edilmediğine dikkat çekti. 

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

Söz konusu açıklamasında, "Sabit taksitlere yüzde 42 zam yapıldı, KDV yüzde 1’den yüzde 10’a çıkarıldı, 153 vatandaşımız hak sahibiyken yedeğe bırakıldı" bilgilerini de veren Jale Nur Süllü, günden güne yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında zorluk çeken dar gelirli hak sahiplerine ev sahibi olma umudu veren TOKİ'nin hak sahiplerini mağdur ettiğini yineledi. 

Süllü, KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi ve vaat edilen sabit taksit ödemesine geri dönülmesi için verdiğimiz soru önergesini yanıtlamayan Bakan ve Bakan Yardımcısına çağrıda bulunduklarını söyledi ve "Eskişehir TOKİ’de yaşanan mağduriyetleri görmezden gelmeyin, verdiğiniz sözleri tutun" diye konuştu. 

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

Bunların yanı sıra Eskişehirnet'ten Meltem Karakaş'ın aktardığına göre; Eskişehir’de Ulus Anıtı önünde bir araya gelen TOKİ mağdurları, "Cumhurbaşkanı’mızın söz verdiği ve elimizden alınan yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz" çağrısını yaptı. 

TOKİ mağdurları adına açıklamalarda bulunan Neslihan Aras, "Biz Eskişehir TOKİ mağdurları olarak hala haklarımızı arıyoruz. Sesimizi duyurabilmek adına her çareyi denesek de siyasiler kulaklarını bize karşı tıkamış halde" ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca, Mamuca Toki mağdurları olarak ödemeler konusunda mağdur olmalarının yanı sıra 2 bin 297 konut yapıldığı için 153 kişinin de ev sahibi olma haklarının ellerinden alındığına dikkat çeken Aras, "153 eksik konutunda bir an önce tamamlanıp vaat edilen ödeme şartlarıyla hak sahiplerine teslim edilmesi gerekli" dedi. 

Aylin Coşkun'un Zekeriyaköy'deki 4 katlı lüks villası görenleri kendine hayran bıraktı! 

The Guardian, 6 Şubat'ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?


Geri Dön