Toki

TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?

TOKİ evlerine dair vatandaşlar pek çok soru yöneltmektedir. Özellikle evlerin teslim tarihi merak edilen konular arasında yer alıyor.Konutların il il kura sonuçları da açıklanıyor

TOKİ sosyal konut projelerinin temelleri atılmaya başlandı. Konutların il il kura sonuçları da açıklanıyor. Bu bilgilerin yanında kurada isimleri çıkan kişiler, “TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?” sorusunda da yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen o yanıtlar…

TOKİ İSTANBUL, ANKARA, İZMİR KURA TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Bakan Murat Kurum'un bu konudaki açıklaması şöyle; 12 ilin kura çekilişi 10 günden kısa bir zaman diliminde tamamlanacak. 16 Kasım 2022 tarihinde 22 bin 57 konutun kura çekilişi tamamlanmış, hak sahipleri belli olmuş olacak. İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekimi ve başvuru sonuçları hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

İşte merak edilen diğer detaylar…

TOKİ EVLERİ NE KADAR ZAMANDA TESLİM EDİLİYOR?

TOKİ konutlarının teslim süresi projeye değişim göstermektedir. Ancak TOKİ’den bu soruya verilen yanıt 14 ay ile 30 ay arasında değişmekte olduğudur.

TOKİ EV ÇIKMADI PARAMI NASIL ALABİLİRİM?

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim sorusu kura sonuçlarında ismi çıkmayan kişilerin şu sıralarda sıkça sorduğu sorulardan biridir. Başvuru parasının geri verilmesi hakkında TOKİ'den gelen açıklamada; “TOKİ sosyal konut çekilişinde adları çıkmayan yani hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden başlayarak, beş iş günü sonrasında başvuru yapılan  bankalara yatırılacaktır. Böylelikle kişiler, bankaların yetkili şubeleri ve ATM'lerine giderek iadelerini alabilecekler” ifadelerine yer verilmiştir.

TOKİ KURALARI 2023 MART AYINDA SONA ERECEK!

TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içerinde sonlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içinde açıklanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Umuyoruz ki vatandaşlarımızın tüm yuvalarını konut arsalarını ve iş yerlerini 2 sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz Hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

12 KASIM CUMARTESİ TOKİ KURALARI HANGİ İLLERDE?

VAN MERKEZ 1130 / 250.000 SOSYAL KONUT PROJESİ 1130 12 Kasım 2022 saat 09:00’da yapılacaktır.

TOKİ AĞRI KURASI ERTELENDİ

10 Kasım'da yapılması planlanan TOKİ Ağrı kura çekimi 14 Kasım'a ertelenmiştir.

TOGG ön sipariş alıyor mu? TOGG ön sipariş fiyatı ne kadar?

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Kredi borcu olan emekli banka değiştirebilir mi?