Toki

TOKİ evleri ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022?

TOKİ geçtiğimiz ay sosyal konut projesinin başvurularını alamaya başladı. Bu nedenle ev almak isteyenlerin gündemini bu aralar TOKİ oluşturuyor. Peki TOKİ evleri ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022?Yıllardır ev alma hayali ile yaşayan vatandaşların bu isteğine TOKİ yanıt verdi

TOKİ kura çekiminin sonucu sabırsızlıkla bekleniyor. Yıllardır ev alma hayali ile yaşayan vatandaşların bu isteğine TOKİ yanıt verdi. TOKİ sosyal konut projesi başvurusunun ardından şimdi sıra kura çekiminin sonucuna geldi.

İşte TOKİ evleri ne zaman açıklanacak?  TOKİ kura çekimi ne zaman 2022? sorularının yanıtı…

TOKİ EVLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detayları açıklamasından sonra başvurular başladı. Daha ilk günlerden milyonlarca başvuru yapılan projede başvurular 14 Eylül Çarşamba günü başladı ve 31 Ekim 2022 tarihinde sona eriyor. E-Devlet Başvuruları ise 28 Ekim 2022 tarihinde son buluyor. Konut tipi yani 2+1 ve 3+1 ayrımı olmaksızın, proje alanında başvuru yapılacak.

TOKİ BAŞKANI ÖMER BULUT’TAN YENİ AÇIKLAMA!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un sosyal konut projelerine dair yaptığı açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; “Kampanya Türkiye genelinde büyük bir kabul gördü. 7,5 milyon vatandaş başvuru yaptı. İlk günlerdeki yoğunluk şu anda yok. 7,5 milyonun içinde tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş olan kişiler 4 milyon 721 bin 831 kişi.” Açıklamasının devamında Bulut, “Bu proje açıklanır açıklanmaz, proje nasıl yapılacak. Bunu ayrıntılı bir şekilde açıkladık. Özellikle yılbaşına kadar başlaması söylenmişti. İhaleleri yapmaya başladık. Bugün 2 tane ihale gerçekleştirdik. İnşaatlar seri halde başladı. Arsa sayısı ilk açıklandığında 100 bindi. Hem konuta gelen talep hem de arsaya ilişkin talepler olunca Cumhurbaşkanımız bu sayıyı 1 milyona yükseltti. Başvuruları almaya başladık. 81 ilimizde olacak. Bazı illerin il merkezlerinde olmayabilir, ilçelerinde olacak. Bütün dağılım illerin genelinde nüfusa bağlı olarak dağıtıldı” şekline konuştu.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN 2022?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2022 yılının kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sona ereceğini söyledi. Kura çekilişinin 2023 Mart ayında sonlanmasıyla TOKİ sosyal konut başvuru ücretini yatıran vatandaşlara kura çıkmaması durumunda da 500 lira olan ücret IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine geri verilecek.

2022 ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Benzin ve motorin alacaklar elini çabuk tutsun! İşte 14 Ekim Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 14 Ekim Cuma 18, 22 ayar bilezik kaç TL?