Toki

TOKİ evleri satılabilir mi? Sosyal konutlar kiraya verilebilir mi? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ Sosyal Konut projeleri hakkında bilgi verdi. TOKİ başvurusunda bulunan vatandaşlar TOKİ evlerinin satılıp satılmadığını ve kiraya verilip verilmeyeceğini araştırıyor. işte merak edilen soruların yanıtı...Bakan Kurum, T

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başvuruların başladığı TOKİ ucuz konut projesine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Kurum, T.C. kimlik numarasının son rakamına göre başlayan başvuru sayısının 224 bine ulaştığını kaydetti.

Miras kalan ev hisseleri olan vatandaşların da projeye başvuruda bulunabileceğini belirten Bakan Kurum, sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanların da bu projeye şartları uygunsa katılabileceğini belirtti. Peki, TOKİ evleri kiraya verilebilir mi? TOKİ sosyal konut evleri satılabilir mi?

TOKİ EVLERİ 2022 KİRA VERİLEBİLECEK Mİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ sosyal konutlarına ilişkin detaylı bilgi verdi. TOKİ sosyal konut başvurularında en merak edilen soruların başında gelen "TOKİ evleri satılabilir mi?"TOKİ konutları kiraya verilebilir mi?" soruları cevaplayan Kurum, sosyal konutların borcu bitmeden satışının yapılamayacağını ancak konutların borcu bitmeden kiraya verilebileceğini açıkladı.

TOKİ SOSYAL KONUT EVLERİ FİYATLARI NE KADAR?

Başvuruları başlayan TOKİ sosyal konut projesinde 2+1 daireler (75 ile 85 metrekare) 608 ila 770 bin TL arasında değişecek. 3+1 daireler ( 105 metrekare) 850 bin ila 950 bin TL arasında değişiyor.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacak vatandaşların dikkat etmesi gereken şartlar arasında;

İstanbul için en fazla net 18 bin TL, yurt genelinde ise en fazla 16 bin TL olması 
18 yaşını doldurmuş gençler, aile gelirinden bağımsız başvuruda bulunabilecek,
Sonradan T.C vatandaşı olanlar da bu projeye şartları uygunsa katılabilir.
Başvuran vatandaşların kendilerinin ya da eşlerin üzerine tapu olmaması gerekiyor.

TOKİ ARSA FİYATLARI 

2 çeşit arsanın olduğunu kaydeden Bakan Kurum, birincisinin 350 ila 500 metrekarelik büyüklükte, 192 bin 500 TL'den başlayan fiyat ve 1.604 TL'den başlayan taksitle ödenen arsalar olduğunu ifade etti. İkincisi ise, hisseli parseller olacak. Arsaların konut büyüklüğü 150 metrekare olacak. 112 bin 500 TL'dend başlayan toplam fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle, yine 10 yıl vadeyle ve faizsiz bir şekilde ödeme yöntemi olacak. 

TOKİ gençlere 50 bin ev yapacak! Kimler başvurabilir?

A101 15 Eylül Perşembe kataloğu 2022! Bu hafta A101'de neler indirimde? İşte 15 Eylül 2022 fiyat listesi...