Toki

TOKİ gurbetçi konut başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler?

TOKİ gurbetçi konut projesiyle yurt dışında yaşayan ve Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için İstanbul’da yeni bir projeye imza atıyor. Peki, TOKİ gurbetçi konut başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar…İstanbul Sancaktepe’de 2+1 ve 3+1 nitelikli 420 konutluk proje ile yurt dışında yaşayan vatandaşlar kira öder gibi uygun ödeme seçenekleriyle Türkiye’de ev sahibi olabilecekler

TOKİ’den yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjdeli haber geldi. İstanbul Sancaktepe’de 2+1 ve 3+1 nitelikli 420 konutluk proje ile yurt dışında yaşayan vatandaşlar kira öder gibi uygun ödeme seçenekleriyle Türkiye’de ev sahibi olabilecekler. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, yatay mimari anlayışla hayata geçirilecek Sancaktepe projesinin başvurularının mart ayı içerisinde başlayacağını kaydetti…


TOKİ GURBETÇİ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
TOKİ gurbetçi konut başvuruları 21 Mart-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak.
BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?
TOKİ tarafından hayat geçirilen ve yurt dışında yaşayıp Türkiye’de ev sahip olmak isteyenlerin faydalanabileceği projeye başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
TOKİ gurbetçi konutları başvurusunda bulunacak kişilerin aşağıdaki şartları taşıyor olması gereklidir;

Bununla birlikte, bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, velayeti altındaki çocukları ve eşi adına yalnızca bir defaya mahsus başvuru yapılabilecekler. Birden fazla başvuru yapılması durumunda ise başvurular geçersiz sayılacak.


TOKİ GURBETÇİ KONUTLARI KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?
Başvuruların sona ermesinin ardından TOKİ gurbetçi konutları kura çekilişi 31 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek. Kura çekilişleri Kurası TOKİ’nin sosyal medya (Twitter, Facebook, Instagram ve YouTube) hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. 
Proje ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar alo TOKİ Bilgi Hattı:444 86 54 numaralı hat ve www.toki.gov.tr adresine başvurabilecekler.

TOKİ İstanbul projeleri için düğmeye bastı! 300 konutluk yeni proje geliyor!