TOKİ hak sahibinin ölümü!
TOKİ'de aranan şartlara uygun bir kimsenin hak sahibi olduğunu ancak, ödeme sürecinde hak sahibinin vefat ettiğini düşünelim. TOKİ hak sahibi ölürse ne olur? İşte TOKİ hak sahibinin ölümü..
TOKİ hak sahibinin ölümü!
TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olup; kısıtlı geliri olan kimseler, TOKİ'nin sunmuş olduğu olanaklar ile ev sahibi olabiliyor.
Bir kimsenin TOKİ'den ev sahibi olabilmeleri için; projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.
Ayrıca TOKİ koşulları, gelir grubuna göre farklılık gösteriyor. TOKİ'de alt gelir grubu, yoksul gelir grubu ve alt gelir ile yoksul grupları bulunuyor.
TOKİ'de aranan şartlara uygun bir kimsenin hak sahibi olduğunu ancak, ödeme sürecinde hak sahibinin vefat ettiğini düşünelim. TOKİ hak sahibi ölürse ne olur?
TOKİ hak sahibinin ölümü halinde, TOKİ evin bedelini mirasçılardan talep ediyor. Mirasçılar; bunu kabul etmemesi halinde reddi miras ile kalan borcu ödemek istemediğini dile getirebiliyor. Ancak reddi miras ile, ölen TOKİ sahibinin sadece borçlarını değil, kendisinden kalan tüm mirası reddetmiş oluyor.
TOKİ sahibinin ölümü halinde mirasçıların diğer hakları, TOKİ ile yapılan sözleşmede belirtiliyor. Bu nedenle TOKİ sözleşmesinin incelenmesi gerekiyor.
TOKİ devir koşulları!
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com