Kent Haberleri

TOKİ ihale tarihini duyurdu: Atatürk Havalimanı’na son kepçe vurulacak!

İhalesi iptal edilen Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin tamamlanamayan inşaatı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  ‘ikmal’ yani tamamlama ihalesine çıktı. Atatürk Havalimanı'nda kırılan pistten geriye kalan kısım da yok edilecek.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı dava sonucu ihalesi iptal edilen Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin tamamlanamayan inşaatı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı , ‘ikmal’ yani tamamlama ihalesine çıktı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ ihaleyi “İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi” şeklinde duyurdu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2022’de havalimanını millet bahçesine dönüştürmek için açtığı ve 21-B maddesine göre davet usulü ile kapalı kapılar arkasında gerçekleştirdiği ihaleyi, Yapı ve Yapı şirketi 2 milyar 174 milyon 978 bin TL bedelle almıştı.

 İHALE 30 EYLÜL TARİHİNDE

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre söz konusu ihalenin iptali için İstanbul Büyükşehir Belediyesi dava açmış ve Danıştay 13. Dairesi 15 Kasım 2023 tarihinde söz konusu ihalenin karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere kesin olarak iptaline oybirliği ile karar vermişti. Verilen detaylara göre ihaleyi hukuka uygun bulmayan Danıştay, millet bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük icraat programında yer almasının “ivedi”lik şartını yerine getirmediğine hükmetmişti.  30 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan ihale kapsamında 64 bin 891 metrekarelik inşaat alanına sahip konvansiyonel kalıp sistemiyle sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin tamamlanacağı duyuruldu. Tamamlama inşaatının süresi de 360 gün şeklinde açıklandı.


İHALE VE PLANLAMA SÜRECİ


2022’de gerçekleştirilen ve de iptal edilen ihaleye Limak, Kolin, Mapa, YSE, YDA ile Yapı ve Yapı şirketi özel olarak davet edilmişti. 7.2 milyon metrekarelik havalimanı arazisi için hazırlanmış olan  imar planında 2 milyon 818 bin 979 metrekare millet bahçesi şeklinde ayrıldı. Diğer kısımlara  bir hastane, sosyal ve kültürel tesisler, cami inşa edilecek, 570 bin 503 metrekare fuar alanı olacaktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu plana da dava açtı ancak henüz karar çıkmadı.

 

Asgari ücrette yeni rakam ortaya çıktı!

Konut sitelerinde en çok şikayet fahiş aidattan!

Fırtına uyarısı yapan İslam Memiş'ten şimdi ‘de kriz ayı' uyarısı geldi: Büyük çalkantılar olacak!