Genel

TOKİ ihalelerine firmalardan yoğun talep!

Küresel krizde bazıları ertelenen TOKİ ihalelerinde şimdilerde onlarca firma kıyasıya yarışıyor. Son dönemdeki ihalelerden bazılarına 20'nin üzerinde firmanın teklif vermesi hem ekonomide işlerin açıldığını, TOKİ'ye   güven duyulduğunu   gösteriyor    

Küresel krizde bazıları ertelenen TOKİ ihalelerinde şimdilerde onlarca firma kıyasıya yarışıyor. Son dönemdeki ihalelerden bazılarına 20'nin üzerinde firmanın teklif vermesi hem ekonomide işlerin açıldığını, hem de TOKI'ye   güven duyulduğunu   gösteriyor

Küresel mali krizin Türkiye'deki etkilerinin bitmesinin ardından inşaat sektörü hareketli günlere sahne oluyor. Bunun en iyi örneği Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tararından yapılan ihalelerde yaşanıyor. Kriz dönemlerinde, katilim azlığı ve rekabet şartlarının oluşmaması nedeniyle ertelenen ihaleler, şimdilerde onlarca firmanın kıyasıya yansına sahne oluyor.

Hastane ihalesine 25 firma
İhalelere 2010'dakikatilıma sayısı, 2008 yılma göre 3 kat arttı. Bu yılın en çok ügi gören ihalesi ise 300 yataklı Düzce Devlet Hastanesi oldu, ihaleye 25 firma katildi. Niğde-Merkez Hıdırlık'ta yapılacak 528 konut, okul ve ticaret merkezi ihalesinde de 24 firma yer aldı. Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi ihalesine 22 firma teklif verirken, Konya-Akşehir Devlet Hastanesi ihalesine 18, Kocaeli-Danca okul ihalesine 16, Antalya-çıplaklı ihalesine 14, İstanbul-Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası ile 408 konutluk Ankara-Yenimahalle Macunköy ihalesine 13, Trabzon-Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi Dolgu ve Tahkimat ihalesi ile 912 konutluk Kocaeli- Anzlı ihalesi ve 296 konutluk Gaziantep- şžahinbey Etiler Mahallesi Projesi ihalesine 12 firma katılarak teklif verdi. şžira İnşaat'm Teknik Müdürü Ahmet Yorulmaz, piyasalarda son dönemlerdeki canlanmaya dikkat çekerek, 'krizin bittiği ortadadır' dedi. İşlerin açıldığını anlatan Yorulmaz, yeni projelere imza attiklannı açıkladı.

İstikrar güven veriyor
Aydın İnşaat'ın Genel Müdürü Nihat Dizman da ülkedeki güven   ve istikrar ortamının kendilerine güç verdiğini anlattı. Dizman, 'Kriz dönemi zor bir süreçti. Ama atlatıldı. Eskiden seçim öncesi frene basıyorduk. şžimdi işlerimizi devam ettiriyoruz' dedi.

Referandumdan sonra güven
Özkan İnşaat'ın Genel Müdürü Fatih Özcan krizde firma elemesi olduğunu, buna karşın son dönemlerde inşaat firmalarının kendilerini her yönden geliştirdiğini dile getirdi. Özellikle referandumdan sonra güven ortamının arttığını anlatan Fatih Özcan, krizden sonraki canlanmada kendi firmalarım örnek göstererek, 'Sadece 2010 yılında 45'inci ihaleye katildik. Bu rakam bizim için işİerin iyi gittiği anlamına geliyor' dedi.
Bugün/Bugün İnşaat Dekorasyon