Genel

TOKİ ilçelere şehircilik makyajı yapacak!

TOKİ, konut üretim çalışmalarını Türkiye’deki ilçeleri kapsayacak şekilde genişletme kararı aldı. 81 il ve 800 ilçede konut üreten TOKİ, 2011’in ilk üç ayındaki düzenleyeceği ihaleleri ağırl

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut üretim çalışmalarını Türkiye’deki ilçeleri kapsayacak şekilde genişletme kararı aldı. Türkiye genelinde 81 il ve 800 ilçede konut üreten TOKİ, 2011’in ilk üç ayındaki düzenleyeceği ihaleleri ağırlıklı olarak ilçeler için yapacak. Bir yandan köy görüntüsündeki ilçeleri düzenli şehirlere dönüştüren TOKİ, diğer yandan da bölgede yaşayanları uygun ödeme koşullarında ev sahibi yapan faaliyetlerini hızlandırdı.

Ankara’nın Beypazarı’nda iki ayrı bölgede yapılacak 280 konut ve sosyal donatılar için ihale düzenleyen TOKİ, Muğla’nın Milas’ta 300, Erzurum’un bin 671 nüfuslu ilçesi Pazaryolu’na 80 konut yapmak içinde ihale gerçekleştirdi.

Karabük Eflani’ye 10 yataklı hastane kazandıracak olan TOKİ, Iğdır Tuzluca gecekondu dönüşüm projesi kapsamında 80 konut, 90 dükkan, cami ve sosyal donatılar yapacak.

Ocak ayı içerisinde Bitlis Mutki’de 16 derslikli lise, spor salonu, Erzurum Yakutiye Hasan-ı Basri’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında 168 konutun ihalesini gerçekleştirecek olan TOKİ, Şubat’ta da İzmir Tire’de 280 yoksul konutu, 1 cami, Bingöl Genç’te 24 derslikli lise, Ahlat’da 72 konut ve 1 cami yapılması için ihale düzenleyecek.
Konut kazandıracağı ilçeler arasında bölge tercihi yapmayan TOKİ, gelişime ihtiyacı olan ilçelere ağırlık verecek. Trabzon Of’ta 240 konut, 1 ticaret merkezi, Trabzon Araklı’ta 16 derslikli lise ve Adana İmamoğlu’nda 24 derslikli lise ile  Karaisalı’da 16 derslikli liseye ilaveten 200 kişilik pansiyon yaptıracak olan TOKİ, Mardin Dargeçit’te tarımköy, lojman, sağlık ocağı ihalesi düzenleyecek.
Bursa-İznik’te 72, Mustafakemalpaşa Tatkavaklı’da 384 konuta ilave olarak 1'er adet sosyal tesis yaptıracak olan TOKİ, bunlara ilaveten Karaman Ermenek’te 122 ve Başyayla’da 170 konutun yapımı ihalesini gerçekleştirecek.

Mart ayına da ihalelerle girecek olan TOKİ, Ağrı’nın Doğubeyazıt ve Patnos’ta ilçelerine hastanelerine 15'er dairelik ilave lojman ile Malatya’nın Darende’de 204 konut, 1 cami ve 1 ticaret merkezi yapımı için ihale düzenleyecek.

Basında yer alan diğer haberler:

 

TOKİ, 'Köy görüntülü ilçeleri' hedef aldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor.

Türkiye genelinde 81 il ve 800 ilçede konut üreten TOKİ, bu yılın ilk üç ayındaki ihalelerin büyük bölümünü, ilçelerdeki konut projelerine ayırdı.

TOKİ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''köy görüntülü ilçeleri'' değiştirmek ve ihtiyaç sahibi insanların uygun koşullarda konut sahibi olmasını sağlamak amacıyla halen 800 ilçede proje uygulandığı belirtildi. Bu yılın ilk üç ayında yapılacak ihalelerde de ilçelerde gerçekleştirilecek projelere ağırlık verildiği kaydedilen açıklamada, bu ihaleler kapsamında, ilçelerde 2 bin 152 konut, 90 dükkan, 5 okul ve çok sayıda sosyal tesisin yapımının öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde iki ayrı bölgede yapılacak 280 konut ve sosyal donatılar için 11 Ocak'ta ihale yapıldı. Muğla'nın Milas ilçesine 300, Erzurum'un bin 671 nüfuslu küçük ilçesi Pazaryolu'na 80 konut yapmak için de bugün düzenlenen ihalelerde teklifler alınacak.

TOKİ, Karabük'ün Eflani ilçesine 10 yataklı hastane, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde gecekondu dönüşüm projesi kapsamında 80 konut ile 90 dükkan, cami ve sosyal donatılar, Bitlis-Mutki'de 16 derslikli lise, spor salonu, Erzurum-Yakutiye Hasan-ı Basri'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 168 konut yapacak.

Şubat ayı içerisinde de İzmir-Tire'de 280 adet yoksul konutu 1 adet cami, Bingöl-Genç'te 24 derslikli lise, Ahlat'da 72 konut 1 adet cami, Trabzon-Of'ta 240 konut, 1 adet ticaret merkezi, Trabzon-Araklı'ta 16 derslikli lise, Adana-İmamoğlu'nda 24 derslikli lise, Karaisalı'da 16 derslikli lise, 200 kişilik pansiyon, Mardin-Dargeçit'te tarımköy, lojman, sağlık ocağı, Bursa-İznik'te 72, Mustafakemalpaşa Tatkavaklı'da 384 konut, 1'er adet sosyal tesis ile Karaman-Ermenek'te 122, Başyayla'da 170 konutun yapımı ihaleleri düzenlenecek.

TOKİ, Ağrı'nın Doğubeyazıt ve Patnos ilçeleri hastanelerine 15'er dairelik ilave lojman ile Malatya'nın Darende ilçesine 204 konut, 1 adet cami ve 1 ticaret merkezi yapımı için Mart'ta ihale yapacak.
Akşam

 

TOKİ köy görünümlü ilçelere gidiyor  

TOKİ, kentsel dönüşüm projelerini ilçelere kadar uzattı. Köy görünümlü ilçelere yeni konut ve sosyal bina yapmak için kolları sıvayan kurum, bu kapsamda 2 bin 152 konut ve sosyal tesis için ihale açtı

• Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye genelinde 81 il ve 800 ilçede konut üreten TOKİ, bu yılın ilk üç ayındaki ihalelerin büyük bölümünü, ilçelerdeki konut projelerine ayırdı. TOKİ’den yapılan açıklamada ‘köy görüntülü ilçeleri’ değiştirmek ve ihtiyaç sahibi insanların uygun koşullarda konut sahibi olmasını sağlamak amacıyla halen 800 ilçede proje uygulandığı belirtildi. Açıklamada, ihaleler kapsamında, ilçelerde 2 bin 152 konut, 90 dükkan, 5 okul ve çok sayıda sosyal tesisin yapımının öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde iki ayrı bölgede yapılacak 280 konut ve sosyal donatılar için 11 Ocak’ta ihale yapıldı. Muğla’nın Milas ilçesine 300, Erzurum’un bin 671 nüfuslu küçük ilçesi Pazaryolu’na 80 konut yapmak için de dün düzenlenen ihalelerde teklifler alındı. TOKİ, Karabük’ün Eflani ilçesine 10 yataklı hastane, Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde gecekondu dönüşüm projesi kapsamında 80 konut ile 90 dükkan, cami ve sosyal donatılar, Bitlis-Mutki’de 16 derslikli lise, spor salonu, Erzurum-Yakutiye Hasan-ı Basri’de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 168 konut yapacak.

İZMİR’E 280 YOKSUL KONUTU YAPILACAK

Şubat ayı içerisinde de İzmir-Tire’de 280 adet yoksul konutu 1 adet cami, Bingöl-Genç’te 24 derslikli lise, Ahlat’da 72 konut 1 adet cami, Trabzon-Of’ta 240 konut, 1 adet ticaret merkezi, Trabzon-Araklı’ta 16 derslikli lise, Adana-İmamoğlu’nda 24 derslikli lise, Karaisalı’da 16 derslikli lise, 200 kişilik pansiyon, Mardin-Dargeçit’te sağlık ocağı, Bursa-İznik’te 72, Mustafakemalpaşa’da 384 konut, sosyal tesis ile Karaman-Ermenek’te 122, Başyayla’da 170 konutun yapımı ihaleleri düzenlenecek. 
Star