05 / 05 / 2024

TOKİ İlk Evim Arsa projelerine başvuranlara büyük müjde! Teslimler başladı!

TOKİ İlk Evim Arsa projelerine başvuranlara büyük müjde! Teslimler başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2022 yılında başlattığı ‘İlk Evim Arsa’ projesinde konut imarlı arsalar için teslim müjdesi geldi. İşte milyonlarca kişi tarafından beklenen konu ile ilgili detaylar...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen "İlk Evim Arsa" projesinin konut imarlı arsa başvurularından sonra yapılan kura çekimleriyle hak sahipleri belli olmuştu.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 2022 yılında düğmeye basılan proje büyük bir talep görürken, uygun fiyatlarla konut ve arsa sahibi olma imkanı yakalamış olan vatandaşlar, projeyle ilgili gelişmeleri de merak ediyor ve araştırıyor. Arsaların kura çekimlerinin yapılmasının ardından Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle süreç yavaş da olsa ilerliyor. Yeni Şafak'tan Mehmet Ali Parto imzalı habere göre hak sahiplerinin, “Arsa çıktı ama ne zaman sözleşme süreci başlayacak?” soruları da yanıt bulmaya başladı.  

TOKİ İlk Evim Arsa projelerine başvuranlara büyük müjde! Teslimler başladı!

2 MİLYON METREKARELİK ALAN TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI'NA DEVREDİLDİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2022'de başlatılmış olan “İlk Evim Arsa” projesinde müşterek arsalar için imza süreçleri resmen başladı. Söz konusu proje süreci ile ilgili vatandaşların yakın takibi de sonuç getirdi. Kurada arsa çıkan vatandaşların süreci merakla beklediği kampanyada konut imarlı arsalar için teslim tarihleri de netlik kazandı. Verilen bilgilere göre bu noktada ilk adım Kütahya’dan geldi. Kütahya'da proje arsasının Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ndan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devrinden sonra parselleme işlemleri yapıldı. 1.000 adet müstakil arsa ve 160 müşterek arsa hissesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, 2 milyon 61 bin 40 metrekare arsanın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devri yapıldı.

PİYASAYA KATKISI OLUR


Gelinen noktayla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, projede gelinmiş olan son noktayı ve detayları anlattı. AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya merkezde hak sahipliği belirleme kuralarının 22 Mart 2023'te hisseler için arsa belirleme kurasının ise 24 Mart 2023'te çekildiğini kaydetti.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Önsay açıklamasında “Müşterek arsalar için sözleşmeler imzalanıyor. Müstakil arsalar için de çalışmalar sürüyor. Söz konusu sürecin 2-3 ay içerisinde tamamlanıp sözleşme imzalama noktasına gelinmesi için çalışmalar hız kesmeden sürüyor” dedi. Söz konusu bu sürecin önümüzdeki dönemde daha da hızlanması gerektiğine değinen Mustafa Önsay, “İnşaat firmaları düğmeye bastı. Ekonomiye de katkısı olacak. Bu proje, sektörü de canlandıracak. Kütahya’nın buna ihtiyacı var” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Müstakil arsalar için de çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Parmakören Mahallesi'nde 1 milyon 941 bin 645 metrekare alandaki toplamda bin adet müstakil arsa için taslak plan çalışıldı. Kurum görüşlerinin tamamlanmasının hemen ardından onay aşamasına geçilecek. Merakla beklenen bu sürecin 2-3 ayda tamamlanarak, sözleşme noktasına gelinmesi bekleniyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kütahya’nın dışında diğer şehirlerde de benzer bir süreç yürütüyor.

 

A101 25 Nisan - 2 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! A101'de onlarca üründe indirim fırsatı sunuluyor!

Demet Akalın'a mağdur ev sahiplerinden destek geldi: 'Bizim tarafımızda bir ünlüyü görmek harikulade bir şey'

Emekli promosyonu Nisan 2024'te son dakika! Hesaplara tam bu kadar yatacak! İşte Akbank emekli paketi 2024! 


Geri Dön