28 / 06 / 2024

TOKİ İlk Evim Arsa projesinde tapu müjdesi: İstanbul, Ankara, İzmir'in de olduğu 29 şehir için erişime açıldı!

TOKİ İlk Evim Arsa projesinde tapu müjdesi: İstanbul, Ankara, İzmir'in de olduğu 29 şehir için erişime açıldı!

TOKİ'den 'İlk Evim Arsa' projesi çerçevesinde tapu müjdesi geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 29 şehirde dün itibarıyla arsa tapu tescil belgeleri erişime açıldı. İşte ayrıntılar...



TOKİ'den konut ve arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yapılan 'İlk Evim Arsa' projesi ile ilgili bir son dakika müjdesi verildi. Söz konusu projede İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  dahil 29 şehirde tapu müjdesi geldi. 

TOKİ İlk Evim Arsa projesi, uygun fiyatlı arsa ve konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için hayata geçirildi. Projede önemli bir aşamaya gelindi. 

TOKİ İlk Evim Arsa projesinde tapu müjdesi: İstanbul, Ankara, İzmir in de olduğu 29 şehir için erişime açıldı!

E-DEVLET'TEN KONTROL EDİLEBİLECEK

Yeni Şafak Gazetesi'nden Merve Safa Akıntürk'ün haberine göre; yoğun ilgi gören ve rekor başvuru sayısına ulaşan proje çerçevesinde, arsa teslim tarihlerinin nisan ayında netleşmesinden sonra dün de arsa tapu tescil belgeleri erişime açıldı. 

TOKİ İlk Evim Arsa projesi çerçevesinde, 29 şehirde 1 milyon altyapılı konut amaçlı arsa elektrik, su, doğal gaz altyapıları ve planları tamamlanarak inşaat yapmaya hazır duruma getirildi. 

Dün itibarıyla Ankara’da 100 bin İstanbul’da 50 bin, İzmir’de 25 bin, Antalya’da 23 bin başta olacak şekilde toplam 29 şehirde hazır hale getirilen arsaların tapu tescil belgeleri erişime açıldı. 

Vatandaşlar, kendilerine verilecek arsa tapu tescil belgesini ve tapu bilgilerini e-Devlet kapısı aracılığıyla sorgulayabiliyor. 

TOKİ İlk Evim Arsa projesinde tapu müjdesi: İstanbul, Ankara, İzmir in de olduğu 29 şehir için erişime açıldı!

KONUT İÇİN 2 SENE ŞARTI 

Arsa tapu tescil belgesini alan vatandaşlar konutlarının yapımını başlatabilecek. 350 ile 500 metrekare büyüklüğe sahip arsalardaki evler, en çok brüt 150 metrekare büyüklüğe sahip olabilecek. Konutların yükseklikleri zemin+4 ve zemin5 katı aşamayacak. 

Kampanyanın açıklandığında arsaların 2 sene içinde teslim edileceği ifade edilmişti. Bu şekilde 2 sene tamamlanmadan arsaların teslimi yapılmış olacak. Konut için de 2 sene şartı bulunuyor. 2 senede konutu tamamlayamayan  hak sahiplerinden arsası, ödemiş olduğu paranın yüzde 10’u kesilerek geri alınacak.

Bunların yanı sıra, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin yıktığı 11 kentte toplamda 600 bin konut yapmayı planlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ihtiyaç fazlası konutları depremzede kiracılara verecek.

Yüzde 25 zam sınırının bitmesine sayılı günler kaldı: Yeni dönemde ev sahipleri ve kiracıların hakları neler? 

3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi açıklandı: Konut kredisi faiz oranları! İşte en uygun konut kredisi...

Elinde 1 gram bile altını olanlara şok: Kazançlar silindi! Bugün gram altın, çeyrek altın kaç TL oldu?

 


Geri Dön