Kent Haberleri

TOKİ İlk Evim başvuruları bugün sona eriyor! 

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan İlk Evim projesi kapsamında başvurular bugün sona eriyor. İşte 7,5 milyonun üzerinde kişinin başvurduğu proje ile ilgili tüm ayrıntılar... TOKİ İlk Evim projesi için başvurular bugün sona eriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 81 ilde 250 bin yeni konut hayata geçirecek. TOKİ İlk Evim projesi için başvurular bugün sona eriyor. TOKİ İlk Evim projesinde e-Devlet başvuruları 28 Ekim 2022 Cuma günü sona ermişti. 

TOKİ İlk Evim için Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden başvuru yapılabiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de açıkladığı “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine ilişkin detaylar da merak ediliyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, başvurularla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada projenin 81 ilde 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri olarak sunulacağı belirtildi. 

2023 Mart'a kadar konut ve arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesinin ve hak sahiplerinin belirlenmesinin planlandığına dikkat çekildi. 

 

Açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine şu ana kadar 8 milyon civarında vatandaşın başvuru yaptığı ifade edildi. Resmî müracaatları tamamlanan talep sayısının ise 5 milyona yaklaştığı belirtildi. 

Peki TOKİ İlk Evim başvuru şartları neler? TOKİ İlk Evim projesine kimler başvuru yapabilir? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

 

TOKİ İLK EVİM BAŞVURU ŞARTLARI NELER 2022?

- Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olması,

-Proje şehri sınırları içerisinde 1 seneden az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olması ya da Proje il nüfusuna kayıtlı olması,

-TOKİ'den konnut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması koşulları aranıyor. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

-Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16 bin TL (İstanbul İli için 18 bin  TL) olması gerekiyor. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olacak şekilde toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç) 

 

-Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuk adına bir adet başvuru yapılabilecektir, birden çok başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacak.

-Başvuruda bulunacak vatandaşların 18 yaşını tamamlamaları gerekiyor.

-Genç kategorisine 14 Eylül 1992'den sonra doğan vatandaşlar için başvuru hakkı bulunuyor. 

-Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvurua bulunabilecek. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 senedir oturuyor olduklarına ilişkin adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge isteencek. 

-Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir defa konut satışı yapılacak. 

-"Gazi Kategorisine" 1005 sayılı Kanun kapsamında bulunan Kore ve Kıbrıs Gazisi olduğunu belirten kimlik kartı olanlar, yukarıdaki başvuru koşullarını sağlamak şartı ile başvuruda bulunabilecek. 

-50 bin / 100 bin Sosyal Konut Projesinde asil hak sahibi olanlardan, kendileri ya da eşleri 250 Bin Sosyal Konut projesine başvuru yapamazlar (Fakat önceki başvurusunu iptal ederek yeni projeye başvuru imkanı sunuluyor).

Altında büyük deprem! Taş üstünde taş kalmadı! Rakamları görenler kafayı yedi! 31 Ekim 2022 altın fiyatları

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında zam depremi! 1 Ocak 2023 maaşları hesaplandı! Şimdi zamlı maaşlara bakın

Emekliler havalara uçacak! Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat peş peşe zam yaptı!