Toki

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ödeme planı açıklandı mı? TOKİ sosyal konut, arsa ve işyeri örnek ödeme planı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak isimlendirilen TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’nin ödeme planı belli oldu. İşte detaylar…TOKİ Sosyal Konut, Arsa ve İş Yeri ödeme planları belli oldu

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ’nin tüm detayları tek teker belli oluyor bu kez de. TOKİ Sosyal Konut, Arsa ve İş Yeri ödeme planları belli oldu.

2+1 75 METREKARE DAİRELER

İstanbul, Antalya, İzmir ve Bursa’da maliyet üzerinden yüzde 40 indirim uygulanırken, büyükşehir olmayan illerde de bu durum geçerli. 2+1 75 metrekare olan daireler için satış fiyatı İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da satış fiyatı 679.000 TL.

Ankara ve diğer büyükşehir olan illerde bu satış fiyatı ise 643.000 TL. Büyükşehir olmayan illerde ise bu durum 608.000 TL.

2+1 85 METREKARE DAİRELER

İstanbul, Antalya, İzmir ve Bursa’da maliyet üzerinden yüzde 40 indirim uygulanırken, büyükşehir olmayan illerde de bu durum geçerli. 2+1 85 metrekare olan daireler için satış fiyatı İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da satış fiyatı 770.000 TL.

Ankara ve diğer büyükşehir olan illerde bu satış fiyatı ise 729.000 TL. Büyükşehir olmayan illerde ise bu durum 689.000 TL.

3+1 105 METREKARE DAİRELER

İstanbul, Antalya, İzmir ve Bursa’da maliyet üzerinden yüzde 40 indirim uygulanırken, büyükşehir olmayan illerde de bu durum geçerli. 2+1 85 metrekare olan daireler için satış fiyatı İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da satış fiyatı 950.000 TL.

Ankara ve diğer büyükşehir olan illerde bu satış fiyatı ise 900.000 TL. Büyükşehir olmayan illerde ise bu durum 850.000 TL.

Diğer iller için ise ödeme planı aşağı tablodakiler gibi;

 

 

 

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak isimlendirilen TOKİ Sosyal Konut, Arsa ve İş Yeri Projesi’nin ödem planını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıkladı. İşte detaylar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, NTV canlı yayınında yapmış olduğu açıklamada TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’nin tüm detaylarını ve ödeme tablosunu vatandaşlar ile paylaştı.

Bakan Kurum daha önce de "İlk Evim İlk İşyerim Projesi" kapsamı dahilinde 1 milyon konut arsası ve 10 bin işyeri için başvuru detaylarını paylaştığı sosyal medya hesabından da video mesaj olarak paylaşmıştı. Bakan Kurum aracılığı konu ile ilgili açıklama gerçekleşti.  Kura ile vatandaşlara verilecek olan arsaları iki gruba ayırdıklarını açıklayan Bakan Murat Kurum, “İlk grupta 350 ila 500 metrekarelik alanlardan gerçekleşen müstakil parsel şeklindeki arsalar, ikinci grupta ise müşterek parseller bulunmakta. Yine müşterek parsellerde hak sahiplerinin çoğunluk sağlamış olmaları durumunda TOKİ Başkanlığımız buradaki konutları inşa etme hususunda da her türlü proje desteğini vermiş olacak. Bu parsellerde inşa edilecek olan binalar zemin artı 4-5 katı geçmeyecek.

Müstakil parsellerde de hak sahipleri belirlenmiş olan proje doğrultusunda evlerini inşa etme şansı bulacaklar. İnşallah; en geç iki senede arsaların altyapısını bitirerek eksiklerini gidereceğiz. Aralık ayı itibarıyla planları onaylanan illerde ve ilçelerde hak sahipleri de belli olan arsaların tapularını vatandaşlarımıza inşallah teslimini gerçekleştireceğiz. Müstakil parsel grubundaki arsalarımız 192 bin 500TL’den başlayan fiyatlar ile ve 1604 TL’den başlayan sabit ödemeler ile 10 sene vade ile faizsiz şekilde ödenebilecek. Müşterek parsellerin ödemesi ise, 112 bin 500 TL’den başlayan fiyatlar ile ve 937 TL’den başlayan taksitler ile yine 10 sene vade ile faizsiz ve sabit ödemeler ile yapılabilecek” ifadelerini kullandı.
Bakan Murat Kurum, vatandaşların arzulamış oldukları yuvalarını faizsiz bir şekilde, sabit ve uygun ödeme koşulları ile birlikte altyapısı tamamlanmış, imar planı hazırlanmış şekilde arsalarda inşa edebileceklerini açıkladı.
Gerekli teknik ve hukuki destekleri Bakanlık ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)şeklinde istisnasız her vatandaşa sunulacağını ifade eden Bakan Kurum, “Vatandaşımız hem konuta hem de konut amaçlı olarak arsaya başvuru yapabilir. Her ikisinin de kurasına girebilir. Şayet ikisi birden çıkar ise birini tercih ederek ev sahibi olabilir” ifadelerini kullandı.