Toki

TOKİ ilk peşinat ne kadar? TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapan vatandaşlar, ilk peşinatın ne kadar olduğunu araştırıyor. İşte TOKİ ilk peşinata dair sorulan sorular ve yanıtları!Sosyal konut 3+1 konutlar, 850 bin lira olan 3+1 evler için yüzde 10'a tekabül eden 85 bin 120 lira peşinat alınıyor

TOKİ 3+1 PELŞİNAT NE KADAR 2022?

TOKİ sosyal konutlarından 3+1 evlerin peşinatının ne kadar olduğu araştırılmaktadır. Sosyal konut 3+1 konutlar, 850 bin lira olan 3+1 evler için yüzde 10'a tekabül eden 85 bin 120 lira peşinat alınıyor.

İşte diğer araştırılan konular…

TOKİ İLK PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ konut projesine başvuru yapanlar ilk peşinat hakkında bilgi edinmek istiyor. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek. TOKİ'nin eski projelerinde 2+1 ve 3+1 konutların fiyatları 163 bin liradan başlıyor. En düşük taksit de 1442 lira olarak açıklanmıştı. Ev sahibi olmak isteyenler için yüzde 25'e kadar peşinat ve 240 aya kadar vade seçeneği de bulunuyor.

TOKİ BAŞVURULARI UZATILDI MI?

TOKİ sosyal konut detaylarını, hala vatandaşlar araştırmaktadır. TOKİ Sosyal konut hakkındaki detayları bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Eylül tarihinde yapacağı açıklama ile netleşmişti. Ülke gündeminde olan bu TOKİ sosyal konut başvuruları ve Ekim ayının sonuna kadar sürecektir.

TOKİ ORTA GELİR GRUBU NEDİR?

Orta gelir grubu üzerindeki vatandaşları içine alan bir konut kampanyasıdır. Finansman boyutu için çalışmaların henüz netleşmediğini ama bankalarla görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Kurum, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz. Beraber çalışıyoruz. Bu kampanya mevcut yeni konut üretimi konusunda destekleyici olacak" şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de üretimi devam eden konut şirketlerinin bu kampanyaya dahil olabileceğini belirtti. Bakan Kurum, "İnşası devam eden tüm firmalar sürecin içerisine katılacak. Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15 ile 20’si bu skalaya giriyor. Tüm şehirlerde 100 bin konutu kapsayan bir kampanyayı başlatma niyetindeyiz. Bu vesile ile yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğiz, Düşük peşinat uzun vade olacak. Bankalarla beraber çalışmalıyız. Projenin finansmanına destek vermeleri için. Hazine ve maliye bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz." İfadelerini kullandı.

TOKİ 3+1 peşinat ne kadar 2022?

TOGG satış fiyatı ne kadar?

Anneleri sevindiren haber geldi! PTT’den 16 bin TL’yi gidin hemen çekin! İşte detaylar!