Toki

TOKİ indirim bombasını patlattı! Yüzde 25 indirim kampanyası bugün başladı!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası bugün resmen başladı. İşte TOKİ indirim kampanyası ile ilgili merak edilen detaylar…

Türkiye’nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemeleri süren konut ve iş yerleri için 'Yüzde 25 İndirim Kampanyası’nı duyurdu.

TOKi borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapacak. Bugün itibarıyla başlayan indirim kampanyası 18 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. 


KISMİ ÖDEME İMKANI SAĞLANIYOR


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak yurttaşlar da yararlanabiliyor. TOKİ tarafından paylaşılan detaylara göre söz konusu borcun tamamını kapatamayacak olan yurttaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla gerçekleştirecekleri peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarak faydalanabiliyor. 

SON TARİH 18 EKİM 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın  yüzde 25 indirim kampanyasından  isteyen konut ve iş yeri alıcıları 18 Ekim 2024 tarihine kadar ilgili bankaya başvurularını yapabilecek. Paylaşılan detaylara göre söz konusu bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında herhangi bir indirim oranından yararlanılamayacak.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM 2024 KAMPANYASINDAN NASIL YARARLANILIR?

TOKİ’nin merakla beklenen yüzde indirim kampanyası kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olmaları zorunluluğu aranıyor.  Ayrıca bunun dışında geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması da aranan şartlar arasında bulunuyor.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri en geç 2023’ün Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanma hakkına sahip. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamıyor.

Ayrıca TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de çekebilecek. 


Avantajları ve dezavantajlarıyla finansman modeline göre inşaat sözleşmeleri!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat!

Konut fiyatları ne olacak?