06 / 05 / 2024

TOKİ inşaat işçilerine yeterlilik eğitimi veriyor!

TOKİ inşaat işçilerine yeterlilik eğitimi veriyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye'de ilk olarak gösterilen bir uygulamaya imza atarak, inşaatlarda çalışacak işçilere mesleki yeterlilik eğitimi vermeye başladı.



TOKİ, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen işçilere yönelik dersler vermeye başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mesleki Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortak yürütülen çalışmada inşaat işçileri ilk derslere katıldı. Yürütülen çalışma hakkında bilgi veren  TOKİ  Başkanı M.Ergiin Turan, bu uygulama ile işçi eğitimine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 


Amacın iş kazalarının önüne geçmek, özellikle tehlikeli alandaki işlerde iş kazalarını daha aza indirebilmek ve inşaat kalitesini arttırabilmek için bir takım yeterliliklerin zorunlu hale geldiğini belirten Turan, "TOKİ olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi kursunu başlatmış bulunmaktayız. 


Şuanda betoncu ve demirci eğitimini veriyoruz. İlerleyen süreçte Mesleki Yeterlilik Kurumunun tebliğ ettiği ve zorunlu kıldığı diğer eğitimleri de vereceğiz" dedi. 


"UYGULAMA TÜM ÇALIŞANLARI KAPSAYACAK" 

Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun çıkarmış olduğu yeterlilikler ve standartlar, yönetmelik ve tebliğlerin sadece kamu kuruluşlarına yönelik olmadığını söyleyen Turan, "Yeterlilikle ilgili zorunluluk sadece kamuyu kapsamıyor. Bütün çalışanları kapsayan bir uygulama. Dolayısıyla bütün meslek erbabının bu belgeyi almış olması gerekiyor. Tavsiyem inşaat sektöründe çalışan her işçinin bu eğitimi almaya yönelmesi. Çünkü yönetmelik devreye girdiğinde inşaat sektöründe belgesiz eleman çalıştırılamayacak" diye konuştu. 


Haber Ekspres


Geri Dön