23 / 06 / 2024

TOKİ İstanbul 250 bin konut projelerinde son durum ne?  TOKİ az önce resmen açıkladı!

TOKİ İstanbul 250 bin konut projelerinde son durum ne?  TOKİ az önce resmen açıkladı!

81 ilde yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul projelerindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki TOKİ İstanbul projelerinde son durum ne? 



81 ilde yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul müstakil arsa kura çekimi sonuçları belli olmuş ve ilk evim arsa projesinde müşterek ve müstakil arsaların hak sahipleri de belirlenmişti. 

Pek çok kişi  TOKİ  İstanbul arsalarının akıbetini merak ederken, TOKİ de resmi X hesabı https://x.com/Toki_Kurumsal/ üzerinden sık sık sorulan soruları yanıtlıyor.

TOKİ'nin arsa projeleri yanı sıra İstanbul'da hayata geçirdiği projeler de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. TOKİ İstanbul projelerinden konut sahibi olanlar projedeki son durumu merak ederken, TOKİ'den de konu ile ilgili bir paylaşım geldi.

X üzerinden TOKİ'ye İstanbul projelerini soran kullanıcıya TOKİ'den de yanıt geldi. TOKİ yaptığı açıklamada "250 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında hak sahipleri belirlenen Arnavutköy-Başakşehir-Esenler 28 bin 340 konut projesi için;

İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesi Fenertepe 306 konut projemizin inşaat çalışmalarının devam ettiğini, İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesi 163 konut projesinin de inşası devam eden projeler arasında yer aldığını belirtti.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:


“250 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahipleri belirlenen Arnavutköy-Başakşehir-Esenler 28.340 konut projesi için;

İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesi Fenertepe 306 konut projemizin inşaat çalışmaları devam etmektedir.
İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesi 163 konut projemiz inşası devam eden projeler arasında yer almaktadır.
Kalan etapların/bölgelerin ihalelerinin yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Projenin konut belirleme kura çekilişine hazır hale gelmesi ile birlikte bölge, etap, blok, kat ve daire bilgileri kura ile belirlenecektir.

Projelere yönelik ilan edilecek gelişmelerden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, web sayfamız http://toki.gov.tr adresini ziyaret edebilir ya da [444 86 54] no’lu çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Mirasçılar hangi durumlarda mirastan men edilebilirler?

Ünlü ekonomist dolar kurunun Eylül 2024'te ne kadar olacağını açıkladı, rakamı görenler inanamadı!

Konut piyasasında hala balon var: Satılıklarda fiyat düşmüyor!


Geri Dön