Toki

TOKİ İstanbul kura sonuçları! TOKİ İstanbul kura ne zaman 2023? TOKİ İstanbul kura ne zaman açıklanacak?

TOKİ İstanbul kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı milyonlarca kişinin gündemini oluşturuyor. Peki “TOKİ İstanbul kura ne zaman 2023?” İşte detaylar!Sosyal konut projesine başvuran kişiler, "TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ İstanbul kura çekimi ne zaman yapılacak 2023? TOKİ kura çekimleri ertelendi mi?" sorularına yanıt arıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yapılması beklenen TOKİ kura çekimleri henüz yapılamadı. Sosyal konut projesine başvuran kişiler, "TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ İstanbul kura çekimi ne zaman yapılacak 2023? TOKİ kura çekimleri ertelendi mi?" sorularına yanıt arıyor. İşte ayrıntılar…

TOKİ İstanbul kura çekimi tarihi için gözler yapılacak açıklamalara çevrildi. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak olan bu projenin kuraların ertelendiği açıklanmıştı. Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri ilçelerinden ev sahibi olabilmek için başvuruda bulunan vatandaşlar kuralarının ne zaman başlayacağını bilmek istiyor.

İşte TOKİ İstanbul kura çekimi tarihi ve diğer detaylar!

TOKİ KURALARI ERTELENDİ Mİ?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi çerçevede gerçekleştirilen TOKİ kura çekilişleri ileri bir tarihe ertelendi.

TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ tarafından yapılan açıklamalar ışığında; kura çekilişleri ikinci bir açıklamaya kadar ertelendiği bilgisi verildi. İçerisinde İstanbul'un da yer aldığı toplam da 250 bin konutun çekilişlerinin ne zaman devam edeceği henüz bilinmiyor.

7 ile 14 Şubat tarihlerinde gerçekleşmesi beklenen İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ kura çekilişlerinin depremden dolayı ertelendiği açıklandı. Bunun yanında deprem bölgesinde yapılacak olan konutlar hakkında da araştırmalar yapılmaktadır. İşte o ayrıntılar…

DEPREM KONUTLARI NERLERE YAPILACAK?

Deprem konutları Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, başta olmak üzere Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da yapılacak. Afet Kanunu'nun 29'uncu maddesine göre hak sahibi olmak şartı ile yıkılan, yanan ve ağır hasara uğrayan binalar ile imar planlarına göre kamulaştırılmasında zorunluluk bulunan yerlerdeki binalarda oturan ailelere konut yaptırılır ve kredi verilmektedir. Peki deprem bölgelerinde kaç konut yapılacak?

DEPREM BÖLGESİNE KAÇ KONUT YAPILACAK?

Kahramanmaraş'ta 45 bin 67, Malatya'da 44 bin 770 iken, Hatay'da 40 bin 426, Adıyaman'da 25 bin 882, Gaziantep'te 10 bin 544, Osmaniye'de 9 bin 550, Diyarbakır'da 6 bin, Elazığ'da ise 3 bin 750, Adana’ya gelince de 2 bin 500, Şanlıurfa'da 3 bin, Kilis'te 250 konut yapılacağı belirtildi.

2023 Ocak kıdem tazminatı ne kadar? 7 yıllık tazminat ne kadar 2023?

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?