Toki

TOKİ İstanbul kura tarihi açıklandı! İşte TOKİ Tuzla Aydınlı mahallesi kura tarihi!

TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihleri vatandaşlar tarafından büyük bir sabır ile bekleniyor. TOKİ Tuzla Aydınlı mahallesi kura tarihi açıklandı. İşte detaylar!Milyonlar merakla İstanbul TOKİ kura çekiliş tarihlerini bekliyordu

TOKİ İstanbul kura tarihlerinin ne zaman açıklanacağı sorusu çok sık sorulmaktaydı. Milyonlar merakla İstanbul TOKİ kura çekiliş tarihlerini bekliyordu. Belli oldu. TOKİ Başkanlığı yeni kura takvimini duyurdu. TOKİ İstanbul kura çekimi için ilk olarak İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki için 508 adet konut kura çekilişi gerçekleşecek.

İşte diğer detaylar…

TOKİ İSTANBUL KURASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Üçüncü etap kuraları için yeni tarih, TOKİ’nin resmi sitesi üzerinden halka duyuruldu. Sosyal konut kuralarında yeni çekiliş 30 Kasım tarihinde başlıyor.

İstanbul Tuzla'da yapılacak olan kura çekimi 30 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 11.00'de gerçekleşecek.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre Tuzla kura tarihleri şu şekilde; "T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 50.000 Sosyal Konut Projesi adı altında, İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki 508 Adet Konut Projesi’nde inşa ettirilen; 2+1 nitelikli 218 adet ve 3+1 nitelikli 290 adet olmak üzere toplamda 508 adet konutun hak sahipleri arasından Konut Belirleme Kurası gerçekleşecektir. 30 Kasım 2022 tarihi Çarşamba günü, Saat 11.00’de yapılacaktır.”

TOKİ kura çekilişi canlı yayın ardından belli olan isim listesi TOKİ resmi sayfası üzerinden araştırılabilir.

TOKİ İADE PARALARI HANGİ BANKAYA YATIYOR?

TOKİ ucuz konut projesine başvuruda bulunanlar ama kurada adı çıkmayan kişiler, kura tarihinden 2 gün sonra Ziraat Bankası şubesine başvuruda bulunulup, yatırmış oldukları ücretleri geri alabilir.

TOKİ ÖDEMESİ KAÇ YILDIR?

TOKİ hak sahibinin 6 ay boyunca ödeme yapmış olmasına rağmen yeni borç miktarı artacaktır. Bu ancak taksitlerin sona ermesine 5 yıl kala değişim meydana gelecektir. Hak sahibi son 240 ayın son 6 ayında ise 2042 yılının ikinci yarısında ise 15 bin 287 TL taksit ödenecektir.

3+1 TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

Hangi TOKİ evleri kiraya verilir bu soru ve benzerleri şu aralar vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. TOKİ standart konut projelerinde konut sahipleri konutlarını kiraya verme gibi bir hakka sahipler. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda da kiraya verilebilmesi hususu TOKİ idaresi inisiyatifine kalmıştır.

TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

Konut kredisi kimlere verilmez?

TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?