İmar

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

TOKİ tarafından, İstanbul Ümraniye’de  toplam 26 bin 863 metrekarelik araziyi konut ve ticaret imarına açan planı değişikliği; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı ve askıya çıkarıldı.

 

Arazinin 23 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Milli Savunma Bakanlığı ile TOKİ arasında imza atılan Askeri Tesisler Genel Protokolü çerçevesinde TOKİ mülkiyetine geçirilmişti. 

İşte TOKİ tarafından İstanbul Ümraniye'de yapılan o plan değşikliğinin detayları...

Arazinin 3 bin 483 metrekarelik bölümünde Akaryakıt İkmal Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı tarafından kullanılan lojmanlar yer alıyor. Bu parselde Maliye Hazinesi'nin mülkiyetinde.

REZİDANS VE AVM İNŞA EDİLEBİLECEK 

Mevcut planlarda arazinin bir bölümü metro güzergahı ve metro istasyonları koruma sınırında”, bir bölümüyse plansız alanda yer alıyordu. TOKİ'nin gerçekleştirdiği değişiklikle alanın 20 bin metrekarelik kısmı ticaret ve konut alanı yapıldı. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Ticaret ve konut fonksiyonu planlama alanının yüzde 74'üne denk geliyor. Bu alanda rezidans ve AVM inşa edilebilmesinin önü açıldı. Emsal yani inşaat oranı 1.50 şeklinde açıklanan ticaret ve konut alanındaki binaların yükselikliği ise 10 kat olarak belirlendi. 3 bin 379 metrekare büyüklüğündeki alan da park şeklinde planlandı.

Lojmanları yer aldığı 3 bin 483 metrekare büyüklükteki parsel de askeri alan şeklinde ayrıldı ve buradaki binaların yüksekliği 5 kat olarak belirlendi. 

Arsa almak isteyenler dikkat! Serpan Belediyesi Sakarya'da taksitle 7 adet arsa satıyor!

Hazine arazisine ev modeli sektörü umutlandırdı! Maliyetler yarı yarıya düşecek!

TOKİ o illerdeki merakla beklenen projelerini açıkladı! 17 ile 8.653 yeni konut geliyor! 1 Temmuz'da düğmeye basılacak!