27 / 04 / 2024

TOKİ İzmir Merkez İlk Evim Projesi'nde son durum ne? TOKİ'den açıklama geldi!

TOKİ İzmir Merkez İlk Evim Projesi'nde son durum ne? TOKİ'den açıklama geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Merkez İlk Evim Projesi'ndeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte dev projede son durum....




Dar gelirli vatandaşların yüzünü güldüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında, 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri müjdesi vermişti. Paylaşılan detaylara göre İzmir'de toplamda 12 bin 400 konuttan meydana gelen 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon tipindeki dairelerin hak sahipler 8-14 Mart 2023 tarihinde çekilen kuralar belli olmuştu. Kurada adı çıkan hak sahipleri  TOKİ  İlk Evim Projesi'nin hangi aşamada olduğunu merak ediyor. Peki TOKİ  İzmir  merkez ilk ev projesinde son durum ne? İşte dev proje ile ilgili detaylar...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 250 Bin Sosyal Konut Projesi başvuruları 14 Eylül 31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilmişti. Proje için yapılan başvurulardan sonra gözler de kura çekimlerine çevrildi. Sosyal konut projesi kapsamında Egenin incisi İzmir’de 12 bin 400 için kura çelişi 8-14 Mart 2023 tarihlerinde tamamlanmıştı. 

TOKİ İzmir Merkez İlk Evim Projesi nde son durum ne? TOKİ den açıklama geldi!

TOKİ İZMİR İLK EVİM PROJESİNDE SON DURUM

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir merkez ilk evim projesi ile ilgili olarak resmi X hesabı https://twitter.com/Toki_Kurumsal üzerinden bir açıklama yaptı. 

TOKİ tarafından yapılan açıklamada “Konut projelerinde; imar planlama, projelendirme ve ruhsatlandırma işlemlerinin ardından ihale işlemleri de tamamlanarak inşaat çalışmaları başlamaktadır.

Söz konusu projenin ihalesinin yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Projelere yönelik ilan edilecek gelişmelerden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, web sayfamız http://toki.gov.tr adresini ziyaret edebilir ya da [444 86 54] no’lu çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.


TOKİ İZMİR PROJELERİ NEREDE?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir'in Aliağa ilçesinde 1000, Bergama ilçesinde 500, Dikili'de 1000, Güzelbahçe'de 750, Kiraz ilçesinde 271, Menemen ilçesinde 1000, Merkez'de 6 bin 279, Seferihisar'da 500, Torbalı 500 ve Urla'da da 300 konut inşa edecek.

 

Borsa İstanbul’da temettü miktarları belli olmaya başladı

Çanakkale depremi sonrası uzmanlardan flaş açıklama geldi: Ana şok niteliğinde!

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!


Geri Dön